Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie vyšetřuje případ lékaře, pod vlivem alkoholu měl ordinovat v Domažlické nemocnici

Na opilého lékaře, který měl ordinovat v Domažlické nemocnici, upozornila policii neznámá osoba prostřednictvím anonymního telefonátu. Hlídka policie okamžitě vyrazila nahlášenou událost prověřit. Na místě skutečně zastihli zdravotníka, u kterého dechová zkouška prokázala, že požil alkohol.

„Hlídka policie povedla dechovou zkoušku na alkohol, která měla pozitivní výsledek. V souvislosti s tím, se zdravotník podrobil lékařskému vyšetření spojeném s odběrem krve. Kriminalisté si případ převzali, zahájili úkony trestného řízení pro ohrožení pod vlivem návykové látky,“ potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová. Po zásahu policie nahradil lékaře na chirurgické ambulanci jeho kolega.

Mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška k případu uvedl, že se jednalo o externího zdravotníka, který byl v nemocnici na výpomoc. Vedení nemocnice teď podle jeho slov čeká na výsledky odběrů krve zmíněného muže. Na jejich základě pak nemocnice rozhodne, zda se zdravotníkem ukončí pracovní vztah.  

Loni jiný opilý lékař nutil pacienta dělat kliky a dřepy

Podobným incidentem, kdy šlo ovšem i o zdraví a život pacienta se zabývala policie v Domažlické nemocnici loni v květnu. Tehdy tam přišel pacient s podezřením, že prodělal infarkt. Muž (51) si stěžoval na píchání a bolest na prsou. Dostal se do péče lékaře, který jej nutil dělat kliky, dřepy a běhat po schodech. Pacient nakonec souhlasil s tím, že bude zvedat stoličku. V důsledku pohybu se mu ale přitížilo a záchranka ho transportovala do plzeňské nemocnice.

Lékařce ze záchranky se ale nezdál ošetřující lékař, zdálo se jí, že je pod vlivem alkoholu a přivolala proto policii. Lékař mezitím zmizel a policisté ho našli až po několika hodinách, jak spí na střeše nemocnice. V jeho lékařském pokoji, který museli odemknout hasiči se pak našlo několik prázdných lahví od alkoholu. Po opuštění střechy nadýchal lékař 1,6 promile alkoholu. Také tento lékař byl obviněn z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vyšetřování tohoto případu zatím není ukončené. Infarkt se u pacienta nakonec neprokázal.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky opilý lékař, Domažlická nemocnice, lékař pod vlivem alkoholu, Domažlicko, policie, lékař, alkohol, Domažlická nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie vyšetřuje případ lékaře, pod vlivem alkoholu měl ordinovat v Domažlické nemocnici  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.