Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policisté vypátrali pomocí vrtulníku v hustém lese pohřešovanou ženu, zadrželi i uprchlíka z léčebny s TBC

Dvě úspěšná pátrání po pohřešovaných osobách z Rokycanska mají na svém kontě policisté z Plzeňského kraje. Díky pomoci vrtulníku našli v lese ženu, která tam požila léky. Vypátrat se podařilo také nemocného mladého cizince, který uprchl ze zdravotnického zařízení, kde se léčil s tuberkulózou.

Na policisty se obrátil v pátek večer muž s tím, že pohřešuje svoji osmašedesátiletou přítelkyni, která pobývá na Rokycansku. „Muž uvedl, že spolu byli telefonicky v kontaktu v 18:30 hodin, kdy žena sdělila, že se nachází v lese a požila několik tablet léku,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Okamžitě po přijetí oznámení začala ve večerních hodinách pátrací akce, do které se zapojili policisté z různých oddělení i policejní psovod se služebním psem. Policisté propátrávali různý terén i lesní porosty v blízkosti obce Strašice. Na pomoc do pátrání byl přizván i policejní vrtulník a iniciativně se zapojila i rodina.

„Pomocí vrtulníku se podařilo ženu najít v hlubokém lesním porostu ve 22.45 hodin, mezi obcemi Strašice a Medový Újezd. Pohřešovaná byla podchlazena a zmatena. Policisté ji předali do péče zdravotníkům. Přestože byla žena v tomto nevlídném počasí na odlehlém místě, má tento příběh šťastný konec,“ řekla mluvčí policie.

V sobotu před sedmou hodinou ráno oznámili pracovníci léčebny v Janově na Rokycansku útěk osmnáctiletého Afghánce, který se tam léčil s tuberkulózou. Z uzavřeného oddělení se mu podařilo ze čtvrtého patra sešplhat po hromosvodu. Policisté začali okamžitě zjišťovat možný pohyb a výskyt cizince. Vzhledem k tomu, že existovala možnost o pobytu muže v SRN, požádali policisté o spolupráci své německé kolegy. „Muže se nakonec podařilo vypátrat ve městě poblíž hranic s Českou republikou. Na případu dále pracují policisté v obou státech,“ dodala mluvčí Dana Ladmanová.

Dnes už Plzeňská Drbna informovala také o dalším úspěšném pátrání. Na základě poznatku jednoho pozorného občana se podařilo rovněž v sobotu policistům najít a zadržet pohřešovaného muže, který v úterý odešel z místa svého bydliště na Plzeňsku. Muž trpí psychickou poruchou a infekční chorobou. Pohřešovaného poznal zmíněný občan na základě zveřejnění pátrání v regionálních médiích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pátrání, pohřešovaná žena, nemocný cizinec, TBC, uprchlý cizinec, policejní vrtulník, les, tuberkulóza, okres Rokycany, Plzeňský kraj, Strašice, Německo, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté vypátrali pomocí vrtulníku v hustém lese pohřešovanou ženu, zadrželi i uprchlíka z léčebny s TBC  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.