Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Cizinecká policie provětrala firmu i ubytovny, odhalila zahraniční pracovníky bez patřičných dokladů

Kontrolu zaměřenou na ubytovny a průmyslové zóny, kde pracuje velkém množství cizinců, podnikli příslušníci cizinecké policie v Tachově. Cílem součinnostní kontroly bylo zjistit, zda mají cizinci patřičné dokumenty potřebné k pobytu a k práci na území České republiky.

„Kontrola se uskutečnila v jedné vytipované firmě v Tachově, kde policisté namátkově zkontrolovali přes 20 cizinců. Zjistili při tom, že dva z nich nemají doklady potřebné k vykonávání činnosti, a tak s nimi zahájili správní řízení o vyhoštění. V dalších čtyřech případech u sebe neměli cizinci potřebné doklady, těm policisté uložili příkazy na místě,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Policisté po své linii kontrolovali u cizinců například dokumenty potřebné k pobytu na území České republiky, jejich pracovní smlouvy a zda cizinci skutečně vykonávají činnost, pro kterou jim byl povolen pobyt na území naší republiky.

Následně policisté společně s pracovníky krajské hygieny zkontrolovali dvě tachovské ubytovny, kde policisté u ubytovaných opět kontrolovali potřebné doklady a pracovníci krajské hygieny se zabývali kontrolou dodržování provozního řádu a s ním spojených hygienických nařízení. Na místě žádná pochybení nezjistili.

Firma na Plzeňsku zaměstnávala 18 nelegálně pracujících cizinců

Začátkem března se podařilo při jiné kontrole odhalit 18 nelegálně pracujících cizinců ve firmě na severním Plzeňsku, která se zabývá výrobou dřevěných palet a stavebního řeziva. Jednalo se o pracovníky z Ukrajiny a Moldávie.

Při provedené kontrole byl u 18 osob ze zemí mimo EU zjištěn výkon nelegální práce. U osmi z těchto osob byl kromě výkonu nelegální práce zjištěn i neoprávněný pobyt na území České republiky. Současně u dalších 10 cizinců ze zemí mimo EU vyšlo najevo, že v uvedené firmě vykonávají nelegální práci bez platného povolení zaměstnání nebo zaměstnanecké karty. Za nelegální zaměstnávání cizinců může úřad uložit pokutu až do výše 10 milionů korun.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Cizinecká policie, kontrola, kontrola ve firmách, pobytová kontrola, ubytovny, ubytovna, Česko, Tachov, Evropská unie, Krajská hygienická stanice, Plzeňský kraj, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinecká policie provětrala firmu i ubytovny, odhalila zahraniční pracovníky bez patřičných dokladů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.