Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Spadla klec na prodejce padělků, celkem si podvodníci přišli na miliony

Velká akce policie a celníků s krycím názvem ADI se zaměřila na společnosti, které na internetu prodávaly nekvalitní padělky. V kauze už padla i dvě obvinění. Muž a žena jsou podezřelí z toho, že prostřednictvím e-shopu prodali tisíce padělků teplákových souprav, triček a dalších výrobků. Celkem si přišli na několik miliónů korun.

„Majitelka a zároveň i jednatelka vlastnila na Plzeňsku dvě společnosti a provozovala současně pět internetových obchodů. V nich nabízela k prodeji velké množství padělků. Celníci a policisté obstavili na bankovních účtech 516 593 korun. Také provedli domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor, kde zajistili výpočetní techniku a k tomu téměř 20 tisíc kusů padělaného textilu a oděvních doplňků.“ uvedla Martina Kaňková z Generálního ředitelství cel.

Netřeba dodávat, že prodávané zboží mělo několikanásobně nižší cenovku, než je v případě originálu. Podle informací policie si podnikatelka takto přišla na bezmála čtyři miliony korun.

„V praxi se prodej uskutečňoval tak, že zákazník si na internetových stránkách objednal a následně on-line uhradil požadovanou cenu za zboží a dopravu. Pracovník internetového obchodu poté provedl objednávku na čínském internetovém prodejním serveru s adresou přímo zákazníkovi,“ vysvětluje policejní mluvčí Veronika Hokrová podvodníky využitou metodu, které se říká dropshipping.

Díky ze záznamu e-mailové komunikace získali vyšetřovatelé i komunikaci se zákazníky. Jako jsou reklamace nebo stížnosti na očekávanou kvalitu a originalitu zboží.

„V průběhu prověřování majitelka na svých internetových obchodech nabídky převážné většiny padělků vymazala. Došlo i ke změně majitele a jednatelem se stala blízká osoba,“ dodává mluvčí.

Z porušení práv k ochranné známce a jiným označením už policie obvinila dvaatřicetiletou ženu, o dva roky staršího muže i zainteresované firmy. V současné době stále probíhá vyšetřování.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, policie, celníci, padělky, eshop, podvod, internetový obchod, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spadla klec na prodejce padělků, celkem si podvodníci přišli na miliony  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.