Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Večerní drama v centru Plzně, čtyři policisté se při požáru nadýchali zplodin

Požár, kvůli kterému muselo opustit svůj domov 13 lidí, má na svědomí závada na myčce nádobí. Během zásahu se na místě nadýchali zplodin i čtyři policisté, kteří pomáhali s evakuací osob. V péči záchranářů skončil i jeden obyvatel domu. V zasaženém bytě našli hasiči pouze kočku. Bohužel v tomto případě přišla pomoc pozdě a zvířeti už nebylo pomoci.

Prvotní informace hovořily o výbuchu plynového kotle, podle hasičů i policie šlo ale nejspíš o poruchu, což později potvrdil i vyšetřovatel. „Příčinou byla technická závada na myčče nádobí. Výše škody možná překročí milion korun," uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Tato porucha měla za následek požár a dusivý dým, který se valil z podkrovního bytu třípatrového domu v Kollárově ulici. Na místo jako první dorazili policisté a začali okamžitě s evakuací osob. Hasiči dorazili těsně po nich a do dvou bytů se museli dostat násilným způsobem.

„Záchranáři na místě ošetřili čtyři policisty, kteří se nadýchali zplodin. Jeden byl transportován k dalšímu ošetření do fakultní nemocnice. Jedna evakuovaná osoba byla ošetřena a ponechána na místě," uvedla mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Obyvatelé domu našli po dobu zásahu útočiště u majitele zdejší restaurace. Poté odjeli přenocovat ke svým příbuzným, nyní je dům prázdný. Od dnešního rána se na místě pobyhoval vyšetřovatel i statik. 

„Hasiči zasahovali jedním vysokotlakým proudem. Část jednotek prováděla zásah v dotčeném bytu a část průzkum ve zbytku budovy. V zasaženém bytě hasiči objevili pouze kočku, které jsme bohužel přes veškerou snahu již pomoci nemohli. Situaci jsme dostali pod kontrolu za necelou půlhodinu od příjezdu na místo. Rádi bychom poděkovali příslušníkům PČR za skvělou spolupráci a za výkon policistů na místě zásahu, stejně tak i inspektorovi provozu Zdravotnické záchranné služby,“ dodal Poncar.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS PK

Štítky krimi, požár, Plzeň, hasiči, policie, záchranná služba, Kollárova, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Večerní drama v centru Plzně, čtyři policisté se při požáru nadýchali zplodin  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.