Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Žena porodila tajně na ubytovně, novorozence museli záchranáři resuscitovat

Kvůli zdravotním obtížím se na linku 155 obrátila dvacetiletá žena, záchranku si přivolala na jednu z ubytoven v Plzni. Až do té doby neměli lékaři ani ponětí, že právě porodila. Na místě nalezli miminko bez známek života, které okamžitě resuscitovali. Nakonec se jim ho podařilo oživit, jeho stav byl ale kritický.

Dvacetiletá žena přivedla dítě na svět tajně, porod nikomu neoznámila ani nevyhledala lékaře. Sanitku si do ubytovny na Karlovarské třídě přivolala, protože ji bolelo břicho. Až po příjezdu záchranáři jistili, že čerstvě porodila.

„Miminko nejevilo známky života, ale po resuscitaci se ho podařilo oživit. Ve velmi vážném stavu jsme ho převezli do nemocnice,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha.

Případ už si převzala policie „Kriminalisté prověřují veškeré okolnosti tohoto případu. S ohledem na probíhající trestní řízení a citlivost případu se k tomu nebudeme blíže vyjadřovat,“ řekla stručně policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Otřesný případ z Karlových Varů

Utajovaným porodem na ubytovně se v nedávné době zabývali i kriminalisté v Karlových Varech. Třiatřicetiletá cizinka na ubytovně porodila zdravou holčičku, bezprostředně poté ji ale udusila utěrkou, kterou ji vložila do úst. Nos, oči a ústa poté dítěti přelepila lepenkou.

„Kolem krku měla dítěti omotat a utáhnout pupečník. Poté měla novorozence zabalit do ručníku a vložit ho do igelitového pytle na odpadky, který vzápětí vložila do tašky. Tašku s novorozencem měla několik hodin nechat na pokoji a poté jí měla vzít a odnést k cyklostezce,“ tak popsal hrůzný případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Tašku odložila u stromu nedaleko křoví nad železniční tratí. Tělo svědci objevili druhý den. Babybox v Karlovarské krajské nemocnici je přitom necelé dva kilometry od místa, kde dítě našli. Kriminalistům už se podařilo ženu zadržet a obvinit z vraždy dítěte. Za to ji hrozí až 20 let za mřížemi nebo výjimečný trest.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, Plzeň, porod, novorozenec, nemocnice, matka, ubytovna, Karlovy Vary, Karlovarská krajská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena porodila tajně na ubytovně, novorozence museli záchranáři resuscitovat  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.