Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V žebříčku odhalených pojistných podvodů obsadil Plzeňský kraj nelichotivé třetí místo

Pojistné podvody za 68,8 milionů korun odhalili loni detektivové Generali České pojišťovny v Plzeňském kraji. V rámci celé České republiky to pak byly podvody v celkové částce půl miliardy korun. V žebříčku největšího množství odhalených podvodů je Plzeňský kraj na třetím místě.

„Nejvíce se loni podvádělo v Praze, kde se odhalené podvody vyšplhaly až na 124 milionů korun, druhou příčku obsadil Jihočeský kraj, kde odhalené pojistné podvody dosáhly částky téměř 83 milionů korun,“ uvedla mluvčí pojišťovny Ivana Buriánková. Nejméně se naopak podvádělo na Vysočině, kde hodnota odhalených podvodů nepřesáhla jeden milion korun.

V celé republice dosahují nejvyšších finančních objemů pojistné podvody v oblasti majetkového a odpovědnostního pojištění podnikatelů. Za loňský rok se v tomto segmentu jednalo o částku 326 milionů korun, tedy o více než polovinu všech odhalených pojistných podvodů. Následují podvody z oblasti autopojištění, kde detektivové naší pojišťovny odhalili podvody za téměř 126 milionů korun. Typické jsou podvody v havarijním pojištění, ale také pokusy o pojistný podvod v oblasti škod na zdraví, které se hradí z povinného ručení.

„K pokusům o pojistný podvod jsou „náchylnější“ lidé s finančními problémy, ať se již jedná například o nepříliš úspěšné podnikatele, hazardní hráče nebo o osoby závislé na nejrůznějších návykových látkách,“ informuje mluvčí Buriánková.

V oblasti pokusů o pojistný podvod se ocitá i řada jinak bezúhonných občanů tím, že se pokouší záměrně navýšit škodu u skutečně vzniklé pojistné události. Zarážející je, že lidé takové jednání nepovažují za špatné a neuvědomují si, že se tím dopouští trestného činu - pokusu o pojistný podvod.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky pojistné podvody, pojišťovna, škoda, Plzeňský, podvod, Plzeňský kraj, Generali Česká pojišťovna, Česko, Praha, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V žebříčku odhalených pojistných podvodů obsadil Plzeňský kraj nelichotivé třetí místo  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.