Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Partička mladistvých popíjela alkohol v plzeňském parku po zákazu vycházení

Do pořádných problémů se zákonem se dostala partička náctiletých chlapců i děvčat. V sobotu totiž čtveřice posedávala v parku krátce před desátou hodinou večer. Společně mladí popíjeli alkohol, slavili totiž narozeniny a porušili tak řadu vládních opatření.  

O večírku v parku dostala informaci na základě telefonického oznámení městská policie. Do Vrbovecké ulice vyrazila hlídka městské policie, která tam zastihla čtyři mladé ve věku od 16 do 18 let.

„Posedávali na lavičce v parku, přičemž porušovali mimo jiné řadu vládních opatření. Kromě omezení vycházení, nedodržovali povinnost mít zakrytá nos a ústa, porušovali ještě zákaz shlukování, navíc vzniklo podezření, že konzumovali alkohol. Tomu, že někdo na místě popíjel, nasvědčovaly láhve kolem nich. O všech zákazech celá skupinka věděla, přestupků si byla vědoma, ale chtěla oslavit narozeniny s přítomným kamarádem,“ komentovala případ mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Dechová zkouška, kterou všichni podstoupili, měla u každého pozitivní výsledek. „Šestnáctileté dívky nadýchaly přes 0,3 promile, jejich o rok starší kamarád pak 0,75 promile a u nejstaršího z nich se přístroj zastavil na hodnotě 0,81 promile,“ uvedla mluvčí.

Osoby mladší osmnácti let si museli přijet vyzvednout jejich zákonní zástupci. Záležitost bude řešit správní orgán a případy nezletilých pod vlivem alkoholu se bude zabývat orgán sociálně právní ochrany dětí.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky mladiství popíjeli alkohol, oslava narozenin, zákaz vycházení, městská policie, alkohol, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Partička mladistvých popíjela alkohol v plzeňském parku po zákazu vycházení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.