Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Za volantem jednoho auta se během 105 minut vystřídali dva průšviháři

Kuriózní zákrok si připsali na své konto policisté ze Stodu. Hlídka totiž zkontrolovala během 105 minut dvakrát stejný automobil, pokaždé ho řídil někdo jiný a pokaždé se řidič dopustil protiprávního jednání.

Nejprve stodští policisté zkontrolovali za volantem vozu značky AUDI A4 čtyřiatřicetiletého muže a zjistili, že má od letošního června uložený soudní zákaz řízení na 30 měsíců. „O necelý měsíc později mu byl uložen rozsudkem Okresního soudu Tachov rovněž zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, tentokrát na dobu 18 měsíců. Řidič tak dle všeho naplnil skutkovou podstatu trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ informovala mluvčí policie Ivana Jelínková.

O necelé dvě hodiny později za volant stejného vozu Audi A4 usedla pětatřicetiletá žena. Tentokrát stodští policisté vůz kontrolovali v Chotěšově. Žena policistům při kontrole předložila pouze osvědčení o registraci vozidla, občanský a řidičský průkaz nikoli.

„Jelikož měli policisté během kontroly podezření, že žena před jízdou požila alkoholické nápoje nebo je pod vlivem omamných a psychotropních látek, vyzvali ji k provedení dechové zkoušky, která byla negativní. Test na návykové látky byl však již pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Z tohoto důvodu policisté ženu vyzvali k podrobení se lékařského vyšetření spojeného s odběrem krve nebo moči, kterému se dobrovolně podrobila,“ řekla mluvčí policie. Případ policisté kvalifikovali jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky policejní kontrola, drogy, řidička, zákaz řízení, jízda bez řidičáku, Stod, Audi A4, Tachov, Chotěšov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za volantem jednoho auta se během 105 minut vystřídali dva průšviháři  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.