Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Při nočním požáru uvnitř jedné cely zahynul vězeň ve Věznici Plzeň

Tragédie se stala v noci na pondělí ve Věznici Plzeň, kde na cele při požáru zahynul v posteli jeden vězeň. Přivolaní hasiči a záchranáři už muži, který byl na cele sám, nedokázali pomoci. Lékař už mohl jen konstatovat smrt vězně. Na případ jako první upozornil web Krimi Plzeň.

„V současné chvíli probíhají úkony trestního řízení, prověřují se všechny okolnosti s úmrtím muže ve věznici a je nařízena soudní pitva,“ informovala mluvčí policie Martina Korandová. Věznice se zatím k případu nevyjadřuje.   

Podle Krimi Plzeň muž na cele v posteli kouřil a usnul. Od cigarety se pak vzňaly lůžkoviny a následně i matrace. Žádné další hořlavé předměty na celách nejsou. Neštěstí se mělo stát kolem třiadvacáté hodiny. Požáru si všiml při kontrole cel s nově příchozími vězni dozorce a okamžitě přivolal pomoc. Sám se také snažil muže zachránit.

Mrtvým je čtyřiačtyřicetietý muž, který byl odsouzen na půl roku za výtržnictví a podporu hnutí směřujících k potlačování práv a svobod. Loni v Plzni protestoval v trišku s vyobrazením nacisticého pohlavára Rudolfa Hesse proti průvodu gayů a leseb Pilsen Pride. Tohoto činu se dopustil, kdy byl v podmínce za neplacení alimentů.  

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky požár, smrt vězně, věznice Plzeň, věznice Bory, Plzeň, Rudolf Hess

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nočním požáru uvnitř jedné cely zahynul vězeň ve Věznici Plzeň  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.