Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plameny na Plzeňsku zničily pergolu s udírnou a poškodily dům, na Domažlicku shořel harvestor

Hasiči v Plzeňském kraji dnes před třetí hodinou ranní vyjížděli k požáru domu v obci Čeminy na severním Plzeňsku. Plameny zasáhly především pergolu, ve které byla umístěna udírna. Odtud se ale požár rozšířil i rodinný dům. Škoda byla předběžně vyčíslena na dva miliony korun. A zdaleka to nebyl poslední dnešní požár, u kterého hasiči zasahovali. V lese u Holýšova odpoledne hasili požár harvestoru.

„Pergola byla zcela zničena a zasažena byla i část domu, konkrétně krov. Do domu se plamenné hoření nedostalo,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Příčinou požáru byla podle hasičů nedbalost. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

O necelé dvě hodiny později vyjížděli hasiči opět na severní Plzeňsko do zemědělského areálu v Újezdu nade Mží, který je vzdálen vzdušnou čarou jen pět kilometrů od Čemin. Tam ze zatím nezjištěných příčin začala hořet stodola s expozicí historických zemědělských strojů, techniky a starých kočárů. Oheň objekt i většinu exponátů zcela zničil. Škoda je předběžně odhadnuta na 25 milionů korun.

A do boje s plameny vyráželi dnes hasiči v Plzeňském kraji také na Domažlicku. "V lese severozápadně od Holýšova jsme likvidovali požár harvestoru v plném rozsahu. Místo události si poté převzala PČR. Na lesní porost se požár nerozšířil. Událost se obešla bez zranění," uvedl mluvčí hasičů. Příčina požáru lesního stroje se vyšetřuje. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky požár rodinného domu, požár pergoly, udírna, nedbalost, požár, Plzeňský kraj, dům, okres Domažlice, Holýšov, Čeminy, Újezd nade Mží, pergola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plameny na Plzeňsku zničily pergolu s udírnou a poškodily dům, na Domažlicku shořel harvestor  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.