Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Celníci si opět došlápli na příhraniční tržnice, zabavili tisíce kusů padělků značkového zboží

Je to stále dokola a tento boj nemá konce. Po znovuotevření tržnic opět dochází k nárůstu výskytu padělaného zboží. Celní úřad pro Plzeňský kraj v době prázdninových měsíců zaměřuje svoji kontrolní činnost na příhraniční tržnice svého regionu. Jen na folmavské tržnici a tržnici ve Svaté Kateřině zadrželi celníci téměř tři tisíce kusů zboží porušující práva duševního vlastnictví.

„Kromě nabízeného zboží ve stáncích zjistili plzeňští celníci na obou tržnicích i prodejní sklad. Zboží z těchto skladů prodávali trhovci pouze na základě poptávky a pouze pro vybrané, především zahraniční zákazníky,“ popsala zavedené praktiky Marcela Kašparová, mluvčí CÚ pro Plzeňský kraj.

Pozornosti celníků neuniklo ani vozidlo, které sjíždělo z dálnice D5 směrem k tržnici ve Svaté Kateřině a vezlo nové zásoby padělaného zboží určené k prodeji. Na tržnici tak ani nestačilo dojet.

„Ve všech případech se jednalo o zboží, které stánkaři nabízejí jako originály světoznámých značek, jako například GUCCI, Louis Vuitton, MCM, Calvin Klein, Nike, Burberry a další. Prodejem zadrženého padělaného zboží by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující téměř šest milionů korun,“ dodala mluvčí Kašparová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto CÚPK

Štítky tržnice, celní úřad, padělky značkové zboží, razie celníků, kontroly na tržnicích, zabavené zboží, Plzeňský, Plzeňský kraj, Calvin Klein, Gucci, Louis Vuitton, Nike

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci si opět došlápli na příhraniční tržnice, zabavili tisíce kusů padělků značkového zboží  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.