Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tajemná osoba pod rouškou tmy zkušeně odstavila výrobní linku v jedné firmě a způsobila tak vysokou škodu

Policisté pátrají po zatím neznámé osobě, kterou v noci zachytily bezpečnostní kamery. Na svědomí má mít úmyslné odstavení výrobní linky v jedné plzeňské firmě. V důsledku toho vznikla společnosti škoda za desítky tisíc korun. Pachatel šel najisto a dobře věděl, co přesně má udělat. Vrcholem pak bylo vyhlášení požárního poplachu.

„Vyšetřujeme přerušení výroby podniku na adrese Písecká 30 v Plzni ve firmě Copo Central Europe. Neznámý pachatel tam 16. března 2023 v době od 20:47 hodin do 20:51 hodin přistoupil ke kulovému ventilu na dopouštění technologické vody do výroby, ventil uzavřel a odstavil tak výrobní linku,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová. Tím ale úřadování tajemné osoby zdaleka nekončilo.  

Dále pachatel v rozvodné skříni uzavřel hlavní plynový uzávěr, čímž odstavil výrobní linku od plynu a pak v elektrické rozvodové skříni vypnul všechny jističe. Tím odstavil výrobní linku a některé části budovy od elektrického proudu. Pak rozbil skleněnou krycí výplň požárního hlásiče a stiskl tlačítko požárního poplachu. V důsledku tříhodinové odstávky výroby způsobil neznámý pachatel firmě předběžnou škodu 88 700 korun. Pachatel šel najisto, velmi dobře věděl, co přesně má udělat, aby linku odstavil a způsobil firmě škodu.

„Policisté mají k dispozici záznam z kamerového systému, na kterém je zachycena podezřelá osoba. Jedná se o muže štíhlé postavy, vysokého 175 až 185 centimetrů, ve věku 23 až 25 let, světlé pleti. Na sobě měl černou bundu s kapucí, světle modré džíny, světlou sportovní obuv značky New Balance,“ uvedla policejní mluvčí.

Muž na fotografiích se může sám přihlásit na lince 158 nebo obvodním oddělení Plzeň 2, stejně tak veřejnost, pokud někdo muže pozná a zná jeho totožnost, může své informace sdělit policistům přímo na obvodním oddělení policie Plzeň 2 nebo policistům na tísňové lince 158.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky odstavil výrobní linku, neznámý pachatel přerušil výrobu, výrobní linka, kamerový záznam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Strnad

Soused asi nee, spíš bych to viděl na toho zaměstnance. Věděl kam sáhnout a co udělat.

Středa, 29. března 2023, 13:47Odpovědět

Richard Schmidtmajer

Nejspíš nespokojený zaměstnanec a nebo soused kterého výrobní linka ruší hlukem, zápachem nebo něčím podobným>

Středa, 29. března 2023, 13:18Odpovědět

Ladislav Strnad

Nápověda: Běžte se optat směnových mistrů, komu pokrátili za únor premie.... :-) :-) :-)

Středa, 29. března 2023, 12:18Odpovědět

Tajemná osoba pod rouškou tmy zkušeně odstavila výrobní linku v jedné firmě a způsobila tak vysokou škodu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.