Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté v rychlíku do Mnichova odhalili skupinu cizinců z Turecka, kteří pobývali neoprávněně na území ČR

Skupinu cizinců z Turecka cestujících v mezinárodním vlaku, kteří pobývali neoprávněně na území České republiky, odhalili policisté v Plzni při celorepublikové bezpečnostní akce 24 – Blue Rad. Ta byla zaměřena na zvýšení bezpečnosti v blízkosti železnic, vlakových nádraží se zaměřením na kontrolu závadových osob, které se často v jejich blízkosti vyskytují.

V rámci akce policisté zkontrolovali přes 200 nádraží v Plzeňském kraji a 900 osob, z toho jedna osoba se nacházela v celostátním pátrání. Policisté zkontrolovali přes 100 osobních vlaků a 21 nákladních. Do akce byli zapojeni jak policisté ze základních útvarů pořádkové policie, tak i specializované články policie jako policisté ze služby cizinecké policie.

„Hlídce cizinecké policie se podařilo v Plzni v kontrolovaném mezinárodní vlaku Praha – Mnichov odhalit sedm cizinců pocházejících z Turecka, kteří na našem území pobývali neoprávněně. Všem bylo následně předáno rozhodnutí o správním vyhoštění,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Dopravní policisté během kontrolní akce soustředili svou činnost na železniční přejezdy. Jednalo se o 300 přejezdů, kde dohlíželi na dodržování všech stanovených pravidel při jejich přejíždění a daných rychlostních limitů. „Celkově policisté zjistili 196 přestupků. Například 49 řidičů při přejíždění železničního přejezdu překročilo povolenou rychlost, 26 řidičů nerespektovalo dopravní značení u přejezdu „Stůj, dej přednost v jízdě“ a devět lidí porušilo zákon o drahách tím, že vstupovali do kolejiště,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky rychlík do Mnichova, neoprávněný pobyt, zadrželi cizince, cizinecká policie, kontrolní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté v rychlíku do Mnichova odhalili skupinu cizinců z Turecka, kteří pobývali neoprávněně na území ČR  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.