Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žhář v noci zapaluje zaparkované automobily s ukrajinskou značkou. Útoky nesou jasný rukopis pachatele

Neznámý žhář v noci úmyslně zapaluje v Plzni automobily s ukrajinskou registrační značkou. Hasiči vyjížděli do stejné lokality k hořícím osobním automobilům dvakrát. Pachatel svým jednáním poškodil celkem tři zaparkovaná vozidla cizinců žijících ve městě.  

„Během třiadvaceti hodin jsme zasahovali dvakrát u požárů osobních aut. K oběma případům došlo v Plzni na Slovanech ve stejné lokalitě. Oba byly založeny úmyslně. První způsobil škodu za 350 tisíc korun a pachatel se zaměřil na jedno vozidlo. Ve druhém případě se pokusil zapálit hned dva automobily, přičemž způsobil škodu za 20 tisíc korun,“ informoval o případech mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.  

Podle mluvčího hasičů má žhář zcela jasný rukopis. „Všechny tři požáry byly založeny ve stejném místě u zadního kola. Případ si samozřejmě převzali kriminalisté,“ dodal mluvčí Poncar. V prvním případě podle serveru krimi-plzen.cz žhář zapálil vůz Toyota Corolla s ukrajinskou registrační značkou v Habrové ulici. Na další dva za sebou stojící vozy s ukrajinskou značkou zaútočil současně pachatel v Zahradní ulici. Jednalo se o Daewoo Lanos a Ford Focus. Hořících automobilů si všiml náhodný svědek, který okamžitě přivolal hasiče a díky tomu nejsou škody tak vysoké, jako při prvním útoku.  

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky útok žháře, žhář zapaluje ukrajinské automobily, zapaluje auta, požáry automobilů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Chejn

Blbec v akci ! Asi ,zase nějaký Chcimír !

Úterý, 28. března 2023, 13:07Odpovědět

Žhář v noci zapaluje zaparkované automobily s ukrajinskou značkou. Útoky nesou jasný rukopis pachatele  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.