Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvojice podvodníků vylákala z lidí přes falešné inzeráty stovky tisíc korun

Desítky lidí z celé republiky se nachytaly na podvodné inzeráty dvou recidivistů z Domažlicka. Prostřednictvím internetových inzerátů nabízeli k prodeji chytré hodinky, herní konzole nebo například notebooky. Platit si nechávali předem a zboží nikdy nedodali. Celkem si přišli na více než 330 tisíc korun.

Domažličtí kriminalisté obvinili z podvodu jednadvacetiletého muže a jeho o rok staršího parťáka. „Trestné činnosti se mladí muži dopustili tím, že během dvou měsíců prostřednictvím internetu po společné vzájemné dohodě podali inzeráty na českém inzertním serveru, na které reagovalo nejméně 57 lidí. Ti pak na základě domluvy zasílali finanční prostředky na určené bankovní účty a čekali na objednané zboží,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Jednalo se především o mobilní telefony značky iPhone, herní konzole Playstation, hodinky Apple Watch nebo notebooky. Své oběti přesvědčili i zasláním dokladů o koupi zboží z obchodu s elektronikou, jednalo se ale o padělané faktury. „Ve všech případech pak zboží nezaslali, neposlali zpět finanční prostředky a přestali s nakupujícími komunikovat. Celková škoda byla vyčíslena na 336 tisíc korun a dále se pokusili vylákat částku 46 tisíc korun," vyčíslila policistka.

Při vyšetřování případu kriminalisté zjistili, že starší z dvojice podvodníků byl již pro obdobnou trestnou činnosti v minulosti odsouzen soudy v Českých Budějovicích a v Brně. Dvaadvacetiletý muž dostal dvouletou podmínku se zkušení dobou do května 2026. Ani jeho parťák nebyl bez záznamu.

„I mladší muž byl odsouzen Okresním soudem v Ústí nad Labem pro jinou trestnou činnost k trestu odnětí svobody na 12 měsíců se zkušební dobou do února 2025. Obvinění jsou stíháni na svobodě, hrozí jim trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ uzavřela Brožová.

Ohodnoť článek

Foto Denisa Albaniová

Štítky internetový podvod, falešné inzeráty, prodej zboží, Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice podvodníků vylákala z lidí přes falešné inzeráty stovky tisíc korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.