Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strážníci vyčistili ležení bezdomovců od odpadků i celostátně hledaného muže

Znalost místního prostředí je pro plzeňské strážníky nedocenitelným pomocníkem. V mnoha případech jim to ulehčí práci s pátráním po osobách v hledáčku Policie ČR. Stejně tomu bylo i v případě dopadení celostátně hledaného muže v ležení bezdomovců v Dobřanské ulici. Když už byli policisté na místě, dali místním obyvatelům do rukou plastové pytle a přiměli je k jarnímu úklidu.

Dobrý přehled o dění v Plzni předvedli strážníci, kteří pomohli s dopadením šestatřicetiletého muže, který se ukrýval ve stanu v Dobřanské ulici. Muže předali kolegům a zaměřili se na hromadu nepořádku všude okolo. Jednalo se totiž o místo, kde rádi bivakují bezdomovci. „Obyvatelé stanového městečka naplnili deset igelitových pytlů, které obsahovaly mimo jiné oblečení, plechovky a další odpad. Odvoz naplněných pytlů poté zajistila firma Čistá Plzeň," dodala mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Není to v Plzni zdaleka poprvé, kdy se do úklidu nepořádku zapojili bezdomovci. Již dříve pod dohledem strážníku poklízely osoby bez přístřeší svinčík okolo opuštěných garáží ve Velenické ulici na Slovanech. Při první úklidové akci naplnili bezdomovci čtyři igelitové pytle rozličným odpadem. O několik měsíců později už byla halda nepořádku mnohem větší a vydala na dva plné přívěsy. Kromě prázdných lahví putoval na skládku například rotoped, pneumatiky a mnohé další haraburdí.

Čtete také:

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky ležení bezdomovců, jarní úklid, nepořádek po bezdomovcích, lidé bez domova, dopadení celostátně hledaného

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci vyčistili ležení bezdomovců od odpadků i celostátně hledaného muže  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.