Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž prodal zapůjčený bagr i další druhy stavebního nářadí, celkem zpronevěřil přes půl milionu

Až pět let ve vězení může strávit třiačtyřicetiletý Plzeňan, který se dopustil zpronevěry a podvodu. Muž opakovaně uzavíral smlouvy na výpůjčky různých druhů stavebního nářadí, které posléze nevracel nebo je rozprodal. Takto si půjčil například bagr nebo stavební výtah.

Mužovo řádění trvalo čtyři měsíce. K prvnímu případu došlo už loni, kdy s jednou plzeňskou společností uzavřel smlouvu o pronájmu pásového bagru. Podle dohody měl stroj po pár dnech vrátit. To ovšem dotyčný neudělal a stavební stroj prodal. Získané peníze rychle utratil, a tak v podvodech pokračoval dál, přičemž scénář byl vždy stejný.

„Muž vystupoval jako jednatel jedné společnosti, i když věděl, že byl z této funkce odvolán a provozování živnosti bylo přerušeno. Ve třech případech následně uzavřel s různými firmami smlouvu o zapůjčení nářadí. Jednalo se například o vibrační desky, elektrocentrály, bourací kladiva nebo diamantové vrtačky. V jednom případě si dokonce zapůjčil stavební výtah,“ vyjmenovává policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Věci už podvodník nevrátil a buď je využil pro vlastní potřebu nebo je zpeněžil. Společnostem způsobil škodu za více než půl milionu korun. „V případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až pět let odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky zpronevěra, obvinění z podvodu, krimi, bagr, stavební stroje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž prodal zapůjčený bagr i další druhy stavebního nářadí, celkem zpronevěřil přes půl milionu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.