Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Agresor v poutech nepřestával fyzicky útočit na policisty, vyhrožoval jim i ukopáním a podpálením domů

Ani nasazená policejní pouta nedokázala zklidnit velmi agresivního muže, kterého hlídka zadržela v souvislosti s incidentem v restauraci ve Stříbře na Tachovsku. Spoutaný muž dokázal fyzicky napadnout zasahující policisty, navíc jim vyhrožoval ukopáním nebo podpálením jejich domů.

Případ začal oznámením na policii, že v restauraci ve Stříbře dochází k protiprávnímu jednání. „Po příjezdu policistů hlídka vyzvala tři muže v restauraci k prokázání totožnosti. Jeden z nich začal pokřikovat, že se jim prokazovat nebude, a začal jim vulgárně nadávat. Byl znovu vyzván, že pokud neuposlechne výzev a neprokáže svoji totožnost, bude použito donucovacích prostředků a dojde k předvedení. Ani opětovné výzvy šestatřicetiletý muž neuposlechl a stále policistům nadával,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policisté zareagovali použitím hmatů a chvatů. Svedli agresora na zem a nasadili mu pouta. Když ho vedli po schodech do služebního auta, klopýtl a upadl. Spolu s ním spadla i policistka. „Druhý policista stál a zadržený ho kousl do lýtka. Po usazení do vozidla poté muž policistu dvakrát kopl. Ve vozu a i na služebně pořád policistům nadával velmi vulgárními výrazy, vyhrožoval, že jim podpálí baráky, že je dobrovolný hasič a že jim pustí plyn a taky že je ukope,“ popsala další jednání zadrženého policejní mluvčí.

Podle výsledku zkoušky na alkohol měl v sobě muž 1,89 promile alkoholu v krvi. Tachovští kriminalisté mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě v jednočinném souběhu s trestným činem vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Kriminalisté ve věci povedou zkrácené přípravné řízení, do dvou týdnů stane podezřelý před soudem. Hrozí mu trest odnětí svobody až na čtyři léta.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky agresivní muž, napadl policisty, nadával policistům, vyhrožoval policistům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor v poutech nepřestával fyzicky útočit na policisty, vyhrožoval jim i ukopáním a podpálením domů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.