Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Statečný zaměstnanec přepadené čerpací stanice využil chvilkové nepozornosti lupiče a sebral mu nůž

Kuriózní loupežné přepadení plzeňské čerpací stanice teď objasnili kriminalisté a podařilo se jim zadržet pachatele. Pětačtyřicetiletý muž přišel loupit s nožem v ruce, ale akce rozhodně nedopadla podle jeho představ. Setkal se totiž s aktivním odporem zaměstnance čerpací stanice.

Přepadení se stalo už loni v srpnu na čerpací stanici v Plaské ulici v Plzni. „Muž maskovaný kapucí přes hlavu a respirátorem přes obličej tehdy požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti a cigaret. Přitom držel v ruce nůž o délce čepele 20 cm,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Prodavač z obavy o svůj život pachateli nejprve vyhověl a na prodejní pult položil veškerou finanční hotovost z pokladny a šest krabiček cigaret. Pachatel si následně nůž odložil na pult a začal uschovávat odcizené věci a to neměl dělat. „Prodavač využil jeho chvilkové nepozornosti a nůž mu sebral. Obviněný muž se zalekl a z místa utekl. Z prodejny si odnesl finanční hotovost ve výši pět tisíc korun a dvě krabičky cigaret,“ uvedla mluvčí.

Policisté po pachateli intenzivně pátrali. Díky operativní činnosti a na základě vyhodnocených stop i kamerových záznamů se pachatele podařilo vypátrat, a to mimo území našeho kraje. V případě prokázání viny mu hrozí až deset let odnětí svobody.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky přepadení čerpací stanice, zadržený lupič, lupič s nožem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Statečný zaměstnanec přepadené čerpací stanice využil chvilkové nepozornosti lupiče a sebral mu nůž  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.