Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Povedená rodinka kšeftovala s drogami, policisté obvinili bratra se sestrou i jejich matku

Do kšeftování s drogami se zapojila matka se synem a dcerou. Kriminalisté z Tachova teď stíhají povedenou trojici pro spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Třicetiletá žena si za účelem distribuce a takzvaně do komise opatřovala marihuanu, kdy za gram zaplatila 103 koruny a průměrně odebírala sto gramů měsíčně. Drogu pak prodávala koncovým odběratelům v ceně jeden gram za 200 korun. Od loňského února do současnosti prodala dalším osobám téměř kilo a půl marihuany. Svému dvojčeti poskytovala marihuanu téměř každý den, někdy zadarmo, někdy za peníze,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Bratr si marihuanu také opatřoval od dalších osob, od sestry nebo matky. Získanou marihuanu zčásti užíval pro svoji potřebu, zčásti přeprodával. „Podle své potřeby a také poptávky ji různě měnil za pervitin. Prodal nejméně 381 gramů, opět jeden gram za dvě stě. Peníze za prodej drogy, kterou získal od své sestry, pak sestře předával zpět. Za svoje služby pak od ní dostal v dostatečném množství marihuanu zdarma pro svou potřebu,“ popisovala drogové kšefty uvnitř rodiny policejní mluvčí.

S trochou nadsázky by se dalo říct, že snad jen na své šestapadesátileté matce dcera nechtěla vydělávat. Marihuanu jí prodávala za nákupní cenu 103 koruny za gram. Matka pak drogu přechovávala doma a poskytovala jí zdarma v nepravidelných intervalech výhradně jen svému synovi, údajně ke zklidnění jeho stavů zuřivosti. Marihuanu opatřenou za dva tisíce korun dala synovi jednou i jako dárek k Vánocům.

Při domovních prohlídkách u zadržené trojice kriminalisté zajistili plastové dózy s několika gramy marihuany. Obvinění nyní mohou být za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy potrestáni trestem odnětí svobody. „Dceři za to, že svým jednáním spáchala čin ve značném rozsahu, hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let. Jejímu bratrovi a matce hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Jsou stíháni na svobodě,“ dodala Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky obchodování s marihuanou, marihuana, obvinění z nedovolené výroby, drogový dealer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povedená rodinka kšeftovala s drogami, policisté obvinili bratra se sestrou i jejich matku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.