Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cizinecká policie podnikla rozsáhlé pobytové kontroly. Nejčastěji kontrolovanými byli Ukrajinci

Rozsáhlé pobytové kontroly provedli na území okresů Plzeň-město, Plzeň-sever a Tachov policisté z odboru cizinecké policie. Nejčastěji kontrolovanými byli Ukrajinci. Akce byla zaměřena na dodržování ustanovení zákona o pobytu cizinců na území ČR.

Cílem kontroly bylo také pátrání po nelegálních cizincích, odhalování nelegálního zaměstnávání, odhalování padělaných a pozměněných dokladů a listin a v neposlední řadě i pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách. V rámci pobytové kontroly byly zkontrolovány čtyři provozovny zabývající se výdělečnou činností, 12 ubytovacích zařízení a čtyři další objekty, jako jsou nákupní centra v Plzni a benzinové čerpací stanice.

„Během těchto kontrol bylo zjištěno několik porušení pobytového režimu a povinností cizinců dle zákona o pobytu cizinců, kdy tato porušení byla v rovině přestupku a vyřešena pokutou příkazem na místě. Jednalo se o pokuty za nepředložení dokladu totožnosti, což jim jako povinnost ukládá výše zmíněný zákon. Dále byl zajištěn cizinec, který se zdržoval na území České republiky bez platného povolení k pobytu. Následně byl policisty převezen k dalším úkonům na odbor cizinecké policie,“ informoval mluvčí policie Ondřej Hodan.

Nejčastěji kontrolovanými cizinci byli Ukrajinci, kteří mají na území ČR povolený pobyt nebo udělenou dočasnou ochranu. Celá akce proběhla bez závad, všichni cizinci při kontrolách spolupracovali a přistupovali k nim zodpovědně.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pobytová kontrola, kontrola cizinců, cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinecká policie podnikla rozsáhlé pobytové kontroly. Nejčastěji kontrolovanými byli Ukrajinci  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.