Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Mladá osobní bankéřka vysávala účty svých klientů z banky. Na své konto si převedla statisíce korun

Zaměstnankyně banky kradla jako straka peníze z účtů svých klientů, kterým dělala osobní bankéřku. Mladá pracovnice plzeňské banky dokázala během velmi krátké doby obrat klienty o statisíce korun.

Kriminalisté z Plzně zahájili trestní stíhání třiadvacetileté ženy, kterou obvinili ze spáchání podvodu dílem dokonaného a dílem ve stádiu pokusu. „V únoru loňského roku během dvou týdnů jako zaměstnankyně banky v Plzni, takzvaná osobní bankéřka, opakovaně odčerpala finanční prostředky z účtů klientů banky a peníze přeposlala na svoje účty a v jednom případě na účet své babičky. Žena napodobila podpisy majitelů účtů v rámci zadání jednorázového příkazu k úhradě, a to buď elektronicky perem na tabletu nebo fyzicky na vytištěný formulář,“ informovala o poměrně neobvyklé události mluvčí policie Dagmar Brožová.

V sedmi případech osobní bankéřka zmíněným způsobem převedla z cizích účtů celkem 305 tisíc korun. „Dále se v dalších dvou případech pokusila provést transakce v celkové výši 160 tisíc korun, ale tyto transakce byly bankou pro diskrepanci (podstatný rozdíl) mezi jednotlivými podpisy stornovány,“ vysvětlila mluvčí policie. Obviněná je stíhaná na svobodě. Za to, že svým jednáním způsobila větší škodu, může být potrestána trestem odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky osobní bankéřka, spáchání podvodu, podvod, kradla peníze z účtů, banka, klienti banky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá osobní bankéřka vysávala účty svých klientů z banky. Na své konto si převedla statisíce korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.