Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči v Plzeňském kraji zasahovali během silvestrovských oslav u požárů bytů, i domů. Záchranáři vyjížděli k úrazům po rvačkách a pádech

K desítce požárů způsobených pyrotechnikou vyjížděli hasiči v Plzeňském kraji po půlnoci v souvislosti se silvestrovskými oslavami. Zasahovali také u požárů v domech a bytech. V jednom případě požár způsobila pračka. V noci na 1. ledna se nenudili ani záchranáři, kteří ošetřovali zraněné při rvačkách a při úrazech souvisejících s požitím alkoholu.

Velící důstojník hasičů Michal Parthy uvedl, že žádné zranění vinou petard nebo nehod na silnicích neřešili. V Čmelínech na jihu Plzeňska zasahovali hasiči po půlnoci v rodinném domku, kde hořel pokoj od komínového tělesa. Požár způsobil škodu za 250 tisíc korun. Příčinou byla nevhodná konstrukce komínu. Událost se obešla bez zranění. „Dále jsme vyjížděli na standardní požáry odpadu u popelnic, zbytků pyrotechniky a křoví. Bylo jich víc než v minulých letech díky tomu, že letos byli lidé v ulicích,“ řekl Michal Parthy. V několika případech hořely od pyrotechniky túje, živé ploty, tráva a křoví například v Plzni a Hracholuskách. V osmi případech zasahovali hasiči na různých místech v kraji u požárů kontejnerů a popelnic.

V sobotu před půlnocí likvidovali hasiči v Plzni požár v činžovním domě v Nerudově ulici. Požár vznikl vinou spáleného masa v pečící troubě. V Sušici-Volšovech na Klatovsku hořela po půlnoci vinou technické závady pračka, od níž se oheň rozšířil na balkónové dveře a na podlahu. „Při události se jeden hasič pořezal o střepy a musel na chirurgii na sešití ruky. A nadýchala se majitelka, která byla po ošetření zdravotnickou záchrannou službou ponechaná na místě,“ uvedl velící důstojník hasičů z Klatovska Miroslav Marek.

Stejné to bylo na Domažlicku, kde se vzňaly vinou zábavní pyrotechniky ještě před půlnocí túje přímo u hasičské stanice v Domažlicích. Po půlnoci pak vyjížděla požární jednotka ke stejnému požáru do Osvračína. Události se obešly bez zranění a škod.

Plné ruce práce měli o záchranáři, kteří se na oslavy nového roku připravili posílením noční směny na operačním středisku. To každoročně zažívá velký nápor volání, stejně tak se posilovaly výjezdové oblasti Plzeň město o jednu výjezdovou skupinu. „Záchranáři v Plzeňském kraji řešili od půl noci do sedmé hodiny ranní celkem 50 událostí. Ve většině případů šlo o úrazy, pády spojené s požitím alkoholu a zdravotní komplikace u chronických diagnóz. K rvačkám a potyčkám spojeným s požitím alkoholu záchranáři spolu s policií vyjížděli celkem šestkrát. Ani v jednom případě nedošlo k těžkému zranění. Záchranáři asistovali u dvou požáru HZS, události bez zranění osob,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Podle krajské policejní mluvčí Barbory Šmaterové neřešili policisté žádné zásadní problémy, pouze potyčky a rušení nočního klidu. Strkanice mezi opilci vyřešili na místě, řekla.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZSPK

Štítky silvestrovské oslavy, zásahy hasičů, požár bytu, hořela pračka, rvačky, zranění po požití alkoholu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v Plzeňském kraji zasahovali během silvestrovských oslav u požárů bytů, i domů. Záchranáři vyjížděli k úrazům po rvačkách a pádech  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.