Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pitva kojence zatím prokázala jen to, že nezemřel v důsledku násilí. Chlapce s horečkou poslali z nemocnice domů

Na základě předběžných výsledků pitevní zprávy vyloučili kriminalisté násilnou smrt tříměsíčního chlapečka z Domažlicka. Přesná příčina smrti zatím jasná není. Dítě zemřelo několik hodin po návštěvě dětské ambulance v Domažlické nemocnici, kam ho přivezli rodiče na vyšetření s teplotou, kašlem a rýmou.

„Podle předběžné pitevní zprávy můžeme vyloučit brachiální násilí. Jednalo se o úmrtí z chorobných příčin. Konkrétní informace budeme mít až po všech laboratorních výsledcích, což může být v řádu týdnů,“ uvedla v pátek mluvčí policie Dagmar Brožová. Z jakých příčin tedy chlapec zemřel zatím stále není jasné. Stejně tak není jasné, zda by například zemřel, pokud by ho lékař po vyšetření hospitalizoval v nemocnici. 

Kojence z Klenčí pod Čerchovem přivezli jeho rodiče ve večerních hodinách na dětskou ambulanci kvůli zdravotním problémům. Dítě předtím mělo deset dní rýmu a kašel. K tomu se pak přidala teplota přes 39 stupňů. Navíc se chlapec třásl. Lékař z ambulance dítě prohlédl, doporučil aby zůstalo doma v teple a proti horečce naordinoval lék Panadol nebo čípky. Z nemocnice rodinu poslali domů s tím, že jde o nachlazení.

Druhý den ráno se ale stav chlapečka dramaticky zhoršil a došlo k zástavě dechu. Rodina okamžitě přivolala záchranku. Ještě před jejím příjezdem se snažili rodiče podle pokynů přes telefon kojence resuscitovat. Po příjezdu záchranářů už bylo dítě v bezvědomí. Mluvčí záchranné služby uvedla, že i přes veškerou snahu lékaře se nepodařilo obnovit životní funkce a chlapeček zemřel.

Okolnosti úmrtí teprve tříměsíčního chlapečka z Klenčí pod Čerchovem prověřuje policie z Domažlic. Kojenec zemřel krátce po návštěvě dětské ambulance v Domažlické nemocnici, kam ho rodiče přivezli s teplotou, kašlem a rýmou. Z nemocnice rodinu...

Domažlická nemocnice jakoukoliv vinu odmítá. Její mluvčí Jiří Kokoška uvedl, že ošetření dítěte bylo úspěšné. „Zdravotní potíže odezněly a smrt dítěte nemá žádnou souvislost s potížemi, se kterými bylo v nemocnici. Nicméně protože jsme profesionálové, tak v tuto chvíli odmítáme spekulovat, a čekáme na výsledky pitvy, která věříme, že jméno nemocnice očistí," řekl Jiří Kokoška.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky úmrtí kojence, mrtvý chlapeček, Domažlická nemocnice, ambulance, nachlazení, horečka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pitva kojence zatím prokázala jen to, že nezemřel v důsledku násilí. Chlapce s horečkou poslali z nemocnice domů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.