Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Investice do kryptoměn se seniorce krutě vymstila, podvodník ji nakonec obral o pořádný balík

Pod smyšlenou a už notně otřepanou legendou o zhodnocení úspor investicí do kryptoměn, oslovil neznámý podvodník sedmdesátiletou ženu ze Stříbra na Tachovsku. Následně šikovný pachatel připravil důvěřivou seniorku o 75 000 korun.

„Ženu telefonicky zkontaktoval neznámý pachatel pod smyšlenou legendou, že došlo ke zhodnocení její předchozí investice do kryptoměn. K tomu, aby mohl zaslat údajný výnos z investic na její účet, si vyžádal vzdálený přístup do jejího internetového bankovnictví. V bance poté elektronicky sjednal úvěr ve výši 75 tisíc korun a po připsání této částky poškozené ji postupně odesílal na různé bankovní účty. Zároveň na konto ženy převáděl finanční prostředky z jiných účtů a ty poté rozesílal dále,“ informovala o případu mluvčí policie Iva Vršecká.

Žena pojala podezření, že se jedná o podvod a prostřednictvím banky vzdálený přístup zablokovala. „Neznámý pachatel způsobil ženě škodu nejméně 75 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvodu a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli intenzivně pátrají,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, podvedená žena, falešný bankéř, podvod, okradená žena, investice do kryptoměn, kryptoměny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investice do kryptoměn se seniorce krutě vymstila, podvodník ji nakonec obral o pořádný balík  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.