Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči bojovali o životy nájemníků domu, ve kterém vypukl požár. Zraněná seniorka pak zemřela v nemocnici

, aktualizováno 8. prosince 2022, 18:11

O životy několika nájemníků domu v Mohylové ulici v Plzni na Doubravce bojovali hasiči, když tam ve středu večer vypukl v jednom z bytů požár. Během dramatické záchranné akce se nakonec podařilo dostat ze silně zakouřených prostor všechny nájemníky, mnozí se ale nadýchali zplodin. Dva z nich okamžitě putovali do nemocnice. Jedna seniorka skončila ve velmi vážném stavu v péči lékařů, bohužel během čtvrtka v nemocnici zemřela.

Hasiči vyjížděli k nahlášenému požáru bytu ve druhém patře domu. „Sedm osob ze zakouřených prostor vyvedli hasiči, další tři lidí dokázali dům opustit bez naší pomoci,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. U jednoho bytu museli hasiči vyrazit dveře, když se snažili evakuovat jeho obyvatelku, o které se vědělo, že je stále uvnitř. Ženu se nakonec hasičům podařilo hasičům v bytě najít a vynesli ji ven na nosítkách.

„Jedenaosmdesátiletou ženu převzali záchranáři od hasičů a okamžitě zahájili kardio-pulmonálni resuscitaci. Žena jsem následně transportovali na emergency do fakultní nemocnice Lochotín ve vážném stavu,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Čtyřiaosmdesátiletého muže z bytu, ve kterém vypukl požár a nadýchal se zplodin, záchranáři po ošetření na místě při vědomí také transportovali na akutní příjem do fakultní nemocnice.

„Ošetřili jsme také mladou rodinu s dítětem, která zůstala na místě. Jedna dvanáctiletá slečna po ošetření zůstala na místě v péči rodiny. Všichni měli potíže spojené s mírným nadýcháním kouřových zplodin,“ doplnila mluvčí záchranné služby.

Způsobená škoda zatím nebyla vyčíslena, jasná také není příčina vzniku požáru, která se vyšetřuje. Další podrobnosti zjišťujeme.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky požár bytu, evakuace osob, zásah hasičů, hořící byt, nadýchali se zplodin, žena ve vážném stavu, resuscitace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči bojovali o životy nájemníků domu, ve kterém vypukl požár. Zraněná seniorka pak zemřela v nemocnici  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.