Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zfetovaný muž v kradeném autě se pokoušel ujet policistům, během divoké jízdy několikrát boural

Hned pět policejních aut pronásledovalo mladého muže, který se stošedesátikilometrovou rychlostí řítil po silnicích na Domažlicku. Policii se snažil ujet v autě, které ukradl v Německu. Po několika menších nehodách řidič havaroval a policisté jej bleskově zadrželi. V poutech skončil i jeho spolujezdec. Brzy se ukázalo, že muž usedl za volant pod vlivem drog. Navíc se nejednalo o první případ, kdy měl problém se zákonem. Nyní už je ve vazbě.

Velmi dramatickou službu mají za sebou domažličtí policisté, jež pronásledovali muže v autě ukradeném v Německu. Při zběsilé jízdě po úzkých cestách jim tachometr ukazoval dokonce rychlost 160 kilometrů v hodině.

„Tím pachatel ohrožoval nejen protijedoucí řidiče a ostatní účastníky silničního provozu, ale i lidi, kteří se nacházeli v obcích mimo dopravní komunikace. Řidič byl zadržen po patnáctikilometrovém pronásledování v jedné z obcí na Domažlicku, když po několika drobnějších dopravních nehodách, které způsobil, s vozidlem havaroval. Policejní hlídka v tomto okamžiku zabránila jeho útěku a i se spolujezdcem jej zadržela,“ popisuje policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Policisté zjistili, že se jedná o šestadvacetiletého muže z Plzeňska. Na místě u něj provedli test na návykové látky, který vyšel s pozitivním výsledkem. Tím ale výčet mužových prohřešků teprve začíná. Během několika měsíců totiž opakovaně kradl.  

Důkazy z kamerových záznamů jasně usvědčily pachatele. Čtyři ze šesti dopadených zlodějů putovali do vazby

Čtyři ze šesti obviněných osob poslal soudce do vazby, kde budou čekat na soudní přelíčení. Pět mužů a jedna žena z Plzně ve věku od 28 do 33 let má mít na svědomí několik krádeží, dopustili se také porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

 

„V červnu odcizil v Domažlicích taktéž osobní vozidlo. V měsíci červenci na jedné z benzinových čerpacích stanicí v Plzni natankoval do osobního vozidla palivo a bez zaplacení z místa odjel. V říjnu, na jedné z benzinových čerpacích stanicí v obci Folmava, ukradl karton cigaret a v listopadu odcizil v obci Domažlice ze zaparkovaného osobního vozidla katalyzátor, který následně prodal,“ vyjmenovává mluvčí.

Od krádeží ho neodradil ani fakt, že byl již v posledních třech letech za tuto trestnou činnost odsouzen. „Dále je dotyčný obviněný ze spáchání pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Uvedeného jednání se obviněný dopouštěl opakovaně, kdy řídil motorová vozidla, ačkoliv mu byl uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel,“ doplňuje Šmaterová. Okresní soud v Domažlicích poslal muže do vazby. Zároveň jsou již u soudu na něj podány dvě obžaloby.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, pronásledování, kradené auto, zfetovaný řidič, Domažlicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný muž v kradeném autě se pokoušel ujet policistům, během divoké jízdy několikrát boural  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.