Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pašák Gorbi dopadl zloděje nafty v celostátním pátrání. Muž se zákazem řízení prchal v kradeném autě

Dramatická policejní honička s podezřelým vozidlem pokračovala po odstavení automobilu pronásledováním pachatele, za kterým se do lesa po jeho stopě vydal služební pes se svým psovodem. Prchající neměl šanci schovat se před policejním psem. Překvapení policisté po jeho zadržení zjistili, kolik toho má na svědomí.

Stodští policisté si všimli v nočních hodinách vozidla, které řídil muž, o němž věděli, že má vysloven platný zákaz řízený. Policisté vyjeli za vozidlem a předepsaným způsobem jej zastavili u benzínové čerpací stanice v obci Stod. „Když policisté přistoupili k řidiči a vyzvali ho k prokázání totožnosti, ten sešlápl plyn a s vozidlem začal ujíždět směrem na Chotěšov. Policisté ihned vyjeli za pronásledovaným vozidlem, které v Chotěšově odbočilo z hlavní komunikace a dojelo na polní cestu, kde hlídka nalezla odstavené vozidlo již bez řidiče,“ popsala začátek akce mluvčí policie Eva Červenková.

Policisté z nedalekého lesa uslyšeli praskání větví a hluk, a proto na místo přivolali policejního psovoda. „Služební pes Gorbi neměl moc složitou práci a během chvíle našel muže, který ležel v trnitém porostu. Policisté třiačtyřicetiletého muže na místě zadrželi a zjistili, že neměl žádné doklady k řízení a provozu vozidla, měl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a také se nacházel v databázi celostátního pátrání, neboť byl na něj vydán příkaz dodání do výkonu trestu odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí.

Dag se opět blýskl a na své konto si připsal další úspěšné vypátrání i zadržení pachatelů

Oznámení o možném vloupání do hospody v jedné obci na Plzeňsku přijali policisté z Třemošné. Na místo se okamžitě vypravila policejní hlídka se služebním psem Dagem. Ten se dlouho nerozmýšlel a neomylně se pustil po horké stopě za pachateli.

Ovšem tím případ zdaleka nekončil. Jak se totiž ukázalo, tak v celostátním pátrání bylo nejen samotné vozidlo, ale i registrační značky. V zavazadlovém prostoru byl navíc nalezen dvousetlitrový barel plný nafty a ve vozidle další věci potřebné k čerpání kapalin a různé nářadí. Je velmi pravděpodobné, že naftu muž odcizil. Zadržený odmítl dechovou zkoušku, test na drogy i lékařské vyšetření. Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, zloděj nafty, služební pes, kradený automobil, pes Gorbi, služební pes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pašák Gorbi dopadl zloděje nafty v celostátním pátrání. Muž se zákazem řízení prchal v kradeném autě  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.