Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž se pár dní po vloupačce proháněl městem na kradeném skútru, strážníci ho chytili při jízdě v protisměru

Velmi hloupě si počínal pětatřicetiletý muž, kterého zastavili plzeňští městští strážníci. Zaujal je svou neopatrnou jízdou na skútru, při které se na Klatovské třídě dostal dokonce do protisměru. Mužům zákona navíc nebyl schopný předložit potřebné doklady. Později vyšlo najevo, že je motocykl kradený.

„Motorizovaná hlídka zastavila před půlnocí v ulici Edvarda Beneše řidiče malého motocyklu. Muž za řídítky motocyklu na sebe upozornil jízdou po Klatovské ulici v protisměru. Při kontrole nebyl pětatřicetiletý muž schopen předložit veškeré doklady potřebné pro řízení motorových vozidel. Lustrací bylo zjištěno, že není držitelem řidičského oprávnění,“ popsala případ mluvčí městských strážníků Jana Pužmanová.

Dalším prověřováním vyšlo najevo, že mu skútr vůbec nepatřil a zmizel ze skladu jedné z plzeňských firem před necelým týdnem. V rámci vloupání si zloděj odnesl 20 pneumatik s disky, 30 dřevěných židlí, čtyři zahradní altány a zmocnil se i tří historických motocyklů. „Poškozené společnosti způsobil škodu v celkové výši 130 tisíc korun. Policisté na místě vše řádně zadokumentovali, pořídili fotodokumentaci a zajistili veškeré stopy. Nedaleko skladu poté ve spolupráci s pracovníky bezpečnostní agentury nalezli dvě odcizené motorky, které pachatel nejspíš z místa nestihl odvést,“ uvedla mluvčí Policie ČR Michaela Raindlová.

Třetí z oněch motocyklů pak byl ten, který zastavila hlídka městské policie v Plzni na Borech. Muže policisté nadále vyšetřují a kradené motorky jsou upět u svého majitele.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky krimi, krádež, krádež historických motocyklů, jízda v protisměru, motocykl, Edvard Beneš, Policie České republiky, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se pár dní po vloupačce proháněl městem na kradeném skútru, strážníci ho chytili při jízdě v protisměru  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.