Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jiří Kajínek při křtu nového alba skupiny Ortel mával na pódiu samopalem na akustické náboje

Samopal, kterým mával amnestovaný dvojnásobný vrah Jiří Kajínek na křtu skupiny Ortel v plzeňském kulturáku Šeříkovka je zbraní schopnou střelby pouze akustickými náboji. Oznámila to v pátek policie na svém twitterovém účtu.

„Na základě odborného zkoumání bylo zjištěno, že na křtu desky skupiny Ortel v Plzni drželi účinkující v rukou zbraň schopnou střelby pouze akustickými nábojkami. Nejedná se tedy o nedovolené ozbrojování. Případem se i nadále zabýváme,“ uvedla policie.

Kajínek o víkendu vystoupil coby kmotr nového alba kontroverzní skupiny Ortel v Plzni. Jako rekvizitu si ke svému vystoupení vzal samopal s nasazeným bodákem a opět se o něj začala zajímat policie. „Náš kmotr – Jiří Kajínek!“ Těmito slovy uvedl na pódium Tomáš Ortel momentálně neslavnějšího českého vězně, kterému před pěti lety dal milost prezident Miloš Zeman. Za bouřlivého aplausu nastoupil Kajínek na pódium. V ruce přitom svíral samopal.

„Dobrý den, všechny vás zdravím. Vidíte proprietu, kterou nesu Tomášovi, protože album Zteč si zaslouží případnou zbraň. Vybral jsem tohle. Všichni to znáte a víte o co jde. Všimněte si toho bodáku. To je ta zteč,“ pronesl Jiří Kajínek pódiu. „S Tomášem se znám docela dlouho. Mám ale zakázáno říct, že jsme spolu někde seděli,“ řekl s nadsázkou.

Policie prověřovala o jako zbraň se jednalo. V případě, že šlo o maketu, zákon o zbraních tuto problematiku nijak nereguluje. „Pokud by šlo o zbraň tzv. ‚ostrou‘, plynovou, expanzní či znehodnocenou, situace může být vyhodnocena jako přestupek podle zákona o zbraních. V krajním případě by případ mohl být posuzován jako trestný čin nedovolené ozbrojování,“ sdělila už dříve mluvčí Policejního prezidia Irena Pilařová.

Video ze křtu nového alba se okamžitě dostalo na sociální sítě a sklidilo obrovskou vlnu kritiky. Kajínek si z toho ale nic nedělá. „Tolik nenávisti a tolik podivných reakcí mě opravdu rozesmálo. Musím říct, že netolerantnost těch, co nejvíce volají po tolerantnosti je bezbřehá. Opravdu jsem se musel pousmát. Kdybych někdy jen náznakem zaznamenal to, co je Tomášovi přisuzováno, tak bych tam nikdy nešel. Je to smutné, ale tady se škatulkuje a lidé velice často hovoří o něčem, čemu vůbec nerozumí," napsal Jiří Kajínek na svém Instagramu.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Foto Twitter/Barbora Mercury

Štítky Jiří Kajínek, vyšetřování, samopal na pódiu, křest Ortel, zbraň, policie, Plzeň, Tomáš Ortel, Miloš Zeman, Policejní prezidium České republiky, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anna Nedorostová

Nemila redakce!!! Vaše oslovovovani a nazývají pana Kajinka ,,VRAHEM!!! Mi připadá více než neprofesionální ,opovazlive ,drze ,byť přímo na přes držku!!! To že byl za dvojnásobnou vraždu odsouzen a že na něj ukázal, Jediný korunní svědek,který místo kriminálu dostal za toto usvedceni prstem svobodu,přeci také není žádný podlozitelny důkaz toho,že by to Jirka udělal!!Nezlobte se na mě, ale jen naprostý idiot by dal jen dvoum ze tří kulku jistoty a posledního nechal naživu?Na to je Vámi nazyvany vrah a pro mě zas oOběť Systému Jiří Kajínek Příliš inteligentní a ja osobně jsem za tu amnestii vděčná podepisoval jsem i petici na jeho propuštění,nikdy jsem tomu policejnímu scénáři nevěřila.Neni Svatej, ale taky to za mě osobně není VRAH!!!A navíc ti mrtví byli kdo nějací nevini chudáci....ANI NAHODOU O tom žádná, byli to parchanti,kterým už dávno něco podobného patřilo.TAKZE RIKAT NEKOMU VRAHU NA ZAKLADE TOHO ZE HO USVEDCIL JINEJ KRIMINALNIK A PEKNEJ ZMETEK JE PRIMITIVNI A NEADEKVATNI.NIKDY MEBYLI ZADNE PRIME DUKAZY KROME TOHO CMOUDA CO HO RADOBY UDAL NEMELI VLASTNE NIC.JAK BY BYLO VAM KDYBY NEKDO NA VAS UKAZAL PRED KRAMEM ZE VAS VIDEL JAK JSTE SEBRALI NECO Z REGALU ,NEZAPLATIL A VENKU VAS SACOVALI,NIC U VAS NENASLI A PRESTO VAS NAZYVALI ,,ZLODEJI"a vy byste přitom věděli že jste nic takového neudělali,ale tenhle vas viděl,tak proč by si to vymyslel ne....Takže mateki lotrebu upozorňovat na neci identitu tím, že byl v kriminálu,tak ho nazývají pouze byvalim veznem,který byl odsouzen za dvojnásobnou vraždu.Protoze NA OSLOVENI VRAH NEMATE NIC CIM BYSTE TO TOTO TVRZENI MOHLI DOKAZAT,BYL Z NI USVEDCEN,ALE BEZ PROKAZANI !!!! OPRAVDU DLOUHO ME NOKDO TAK NENASRAL JAKO VY!! SKUTECNE JSTE JEN NEPROFESIONALNI A OMEZENI MEDIALNI POTKANI

Pondělí, 2. ledna 2023, 20:16Odpovědět

Jiří Kajínek při křtu nového alba skupiny Ortel mával na pódiu samopalem na akustické náboje  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.