Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Velitel plzeňské městské policie má deset dní na to, aby předložil opatření, jak zlepšit její fungování a řízení

Na kobereček si pozval nový primátor Plzně Roman Zarzycký (ANO) s radním pro bezpečnost Jiřím Winkelhöferem (PRO Plzeň)velitele městské policie Petra Vlka. Ten následně dostal za úkol navrhnout soubor opatření, která povedou ke zlepšení fungování a řízení Městské policie Plzeň. Své návrhy má velitel strážníků připravit v řádu dnů.

Fungování městské policie a její vedení opakovaně kritizovala bývalá opozice, která se teď dostala do vedení města Plzně. Největšími kritiky pak byli Piráti. Ti poukazovali na to, že se situace v řadách městské policie zhoršila právě po nástupu Petra Vlka do funkce velitele, který začal prosazovat některá nepopulární opatření. Jednalo se zejména o zavedení kontroverzních jednočlenných hlídek. Na základě toho odešla od městské policie řada zkušených a dlouholetých pracovníků. Piráti apelovali na to, že není přípustné, aby se strážnice a strážníci stali předmětem riskantních experimentů ohrožujících jejich akceschopnost a hlavně bezpečnost.

„Bezpečnost vnímám jako jednu z věcí, která Plzeňany v posledních letech velmi trápí. Proto jsem se chtěl co nejdříve po mém zvolení setkat s velitelem strážníků, kterému jsem dal za úkol do deseti dnů navrhnout soubor opatření, která neprodleně zlepší fungování a řízení městské policie. Za 14 dnů si návrhy pana velitele vyhodnotíme. Téma koordinace mezi státními a právě městskými policisty bylo i předmětem navazujícího jednání s ředitelem krajské a plzeňské státní policie,” řekl primátor Roman Zarzycký. Ten uvedl bezprostředně po svém zvolení do funkce, že to bude právě fungování městská policie, kterou bude jako první problém řešit.

Pro nové vedení města je téma bezpečnosti prioritou. „Chtěl bych se zaměřit na problémy, které dokážeme ovlivnit. Musíme zvýšit pocit bezpečí v ulicích celého města, ale především na kritických místech, jako jsou Americká, hlavní nádraží nebo centrum města. Důležitou roli v tom samozřejmě sehraje městská policie. Proto je třeba zlepšit atmosféru uvnitř tohoto orgánu města, zastavit odchod strážníků a znovu zavést vícečlenné hlídky,“ doplnil radní pro oblast bezpečnosti a prevenci kriminality Jiří Winkelhöfer.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky městská policie, fungování městské policie, jednočlenné hlídky, obecní policie, Plzeň, Petr Vlk, Roman Zarzycký, ANO 2011, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velitel plzeňské městské policie má deset dní na to, aby předložil opatření, jak zlepšit její fungování a řízení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.