Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Celníci podnikli razie ve firmách, zjistili téměř 200 cizinců podezřelých z nelegální práce a porušení zákona

Při kontrolách zaměřených na nelegální zaměstnávání cizinců odhalili celníci ve firmách na Domažlicku a na Tachovsku téměř dvě stovky osob, u kterých existuje podezření z porušení zákona. Za nelegální zaměstnávání cizinců hrozí firmám pokuta až do výše 10 milionů korun.

„Plzeňští celníci provedli ve firmě na Domažlicku kontrolu a zjistili celkem 89 osob, u nichž vzniklo důvodné podezření z porušení zákona o zaměstnanosti. Zaměstnavatel jim umožnil výkon nelegální práce a zároveň nesplnil ohlašovací povinnost ve vztahu k místně příslušnému úřadu práce,“ informovala o tom Marcela Kašparová, mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj.

Podezření z porušení výkonu nelegální práce vzniklo u 22 osob ze zemí mimo Evropskou unii, u čtyř z těchto osob byl zároveň zjištěn i neoprávněný pobyt na území České republiky. Tyto osoby byly předány Policii ČR k zahájení správního řízení o vyhoštění z území ČR. Informační povinnost vůči úřadu práce nebyla splněna v tomto případě u 67 osob.

FOTO: Přepravu nebezpečných věcí kontrolovali inspektoři na dálnici D5, našli i radioaktivní materiál

Do kontroly přepravy nebezpečných věcí na dálnici D5 u Plzně se zapojilo 19 inspektorů z osmi různých evropských států. Kontrolou prošla vozidla převážející například velmi nebezpečný hořlavý materiál, jeden osobní automobil pak přepravoval...

Na další kontrolu vyrazili celníci do firmy na Tachovsku. „Tentokrát celníci zjistili tři osoby ze zemí mimo Evropskou unii, u kterých vzniklo důvodné podezření z porušení zákona tím, že neoprávněně pobývali na území České republiky. Informační povinnost vůči úřadu práce nebyla splněna v tomto případě u 97 osob,“ řekla mluvčí celního úřadu.

Oba případy předají celníci Oblastnímu inspektorátu práce pro Plzeňský a Karlovarský kraj k zahájení správního řízení a uložení pokuty. Za nelegální zaměstnávání cizinců může úřad uložit pokutu až do výše 10 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní úřad pro Plzeňský kraj

Štítky celníci, kontrola, nelegální zaměstnávání, cizinci, nelegální zaměstnávání cizinců, okres Tachov, okres Domažlice, Úřad práce České republiky, Evropská unie, Česko, Policie České republiky, Plzeňský kraj, Inspektorát práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci podnikli razie ve firmách, zjistili téměř 200 cizinců podezřelých z nelegální práce a porušení zákona  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.