Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Gang zlodějů nafty se specializuje na nákladní automobily, traktory a další těžkou techniku s velkou nádrží

Z nádrží nákladních automobilů, traktorů i další těžké techniky hned na dvou různých místech v Plzni zatím neznámý pachatel odcizil naftu. Zmizely stovky litrů nafty a škoda jde do desítek tisíc korun. V jednom případě si zloděj odnesl jako bonus také 40 metrů kabelu. Nelze vyloučit, že spolu oba případy souvisejí a jde o dílo jednoho gangu.

„Policisté z Doubravky se zabývají nahlášenou krádeží pohonných hmot z několika dopravních prostředků a zemědělských strojů, ke které došlo v areálu firem. Neznámý pachatel nejprve poškodil a následně odčerpal z palivových nádrží u tří nákladních vozidel, jedné vrtací soupravy a traktoru celkem 340 litrů nafty a 60 litrů benzínu za více jak 40 tisíc korun. Mimo nafty z areálu zmizelo i 40 metrů kabelu,“ informovala mluvčí policie Veronika Hokrová.

I druhá krádež se stala na území plzeňského obvodu Doubravka, kde pachatel vnikl za použití násilí do palivové nádrže traktoru a nákladního automobilu a odcizil celkem 140 litrů nafty. „Přitom zničil plovák nádrže a plastovou propojovací trubku nákladního vozidla. Poškozenému způsobil škodu ve výši 21 tisíc korun. Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu v případě prokázání viny až dva roky odnětí svobody,“ řekla k druhému případu mluvčí policie Michaela Raindlová. Nelze vyloučit, že obě krádeže má na svědomí stejný pachatel nebo stejná skupina zlodějů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krádež nafty, nádrže nákladních automobilů, ukradli naftu, motorová nafta, nákladní automobil, traktor, Plzeň, Doubravka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gang zlodějů nafty se specializuje na nákladní automobily, traktory a další těžkou techniku s velkou nádrží  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.