Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Postarší pirát umožnil dalším lidem nelegální stahování filmů a seriálů. Hrozí mu až dva roky vězení

Desítky filmů a seriálů poskytoval ke stažení přes internet dalším osobám čtyřiašedesátiletý muž z Plzně. Teď za své jednání čelí obvinění ze spáchání přečinu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi. Hrozí mu za to až dva roky vězení.

„Obviněný muž měl během jednoho měsíce v roce 2022 z místa svého pobytu přes internetovou síť vědomě a bez souhlasu nositelů autorských práv poskytovat kopie nejméně 104 jednotlivých filmových děl a seriálů či odkazů na ně. Tímto jednáním umožnil nelegální stažení těchto kopií autorských děl veřejnosti ku škodě různých oficiálních distributorů,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Tím, že filmy a seriály volně zpřístupnil ke stažení ostatním uživatelům, přičemž k jejich užití nedaly oprávněné osoby souhlas, zasáhl do chráněných práv držitelů autorských práv. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

„Každý, kdo podobným způsobem šíří filmy či jiná audiovizuální a hudební díla by si měl uvědomit, že pokud k nim nemá autorská práva, dopouští se protiprávního jednání. Mnozí uživatelé internetu si tuto skutečnost neuvědomují, a proto by si měli vždy řádně prostudovat podmínky užívání obdobných datových úložišť, programů či internetových stránek,“ upozorňuje policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky porušení autorského práva, stahování filmů, autorská práva, pirát, právo, film, autorské právo, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postarší pirát umožnil dalším lidem nelegální stahování filmů a seriálů. Hrozí mu až dva roky vězení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.