Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krizový štáb doporučuje nosit respirátory v ambulancích, nemocnicích a v sociálních zařízeních

A je to tady zase! To, čeho jsme se obávali se stává realitou. Krizový štáb Plzeňského kraje zhodnotil covidovou situaci a přijal usnesení obsahující doporučení nosit ochranné prostředky dýchacích cest, tedy respirátorů FFP2 ve zdravotnických a sociálních zařízeních.

„Toto opatření jsme se rozhodli přijmout na základě doporučení Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje. Je určeno pro pacienty ambulantních zdravotnických zařízení, personál lůžkových zdravotnických zařízení na odděleních, kde je primárně pečováno o pacienty ohrožené jinou závažnou nemocí, a pro osoby navštěvující pacienty hospitalizované v lůžkových zdravotnických zařízeních,“ informoval hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták (Piráti).

Respirátory bude dále používat personál poskytovatelů sociálních služeb na odděleních, kde se pečuje, stejně jako v nemocnicích o ty, kteří mají oslabenou imunitu a o dlouhodobě ležící, kteří jsou více ohroženi nemocemi. To platí i pro návštěvy. Podle doporučení musí respirátor krýt ústa i nos a přiléhat k obličeji.

Aktuálně se podle informací krajských hygieniků v regionu denně pohybuje počet nově odhalených nových nákaz kolem 100 až 120 případů, nicméně situace v nemocnicích je zatím dobrá. „Vyzýváme občany, aby v případě, že se necítí dobře, zdravotnická a sociální zařízení nenavštěvovali,“ doplnil ředitel krajské hygieny Michal Bartoš. Pozitivita provedených testů na covid je totiž podle něho poměrně vysoká a nelze zatím odhadnout, jak se projeví subvarianty viru.

V plzeňské fakultní nemocnici je aktuálně hospitalizováno 34 pozitivních pacientů, většina ve standardní péči a stejně tak je tomu i v krajských nemocnicích, kde je hospitalizováno 39 pacientů. Zájem o očkování 4. dávkou očkovací místa zvládají bez problémů.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky respirátor, krizový štáb, ochranné pomůcky, nemocnice, zdravotnická zařízení, povinnost nosit respirátor, pacient, Plzeňský kraj, Krajská hygienická stanice, Rudolf Špoták, Česká pirátská strana, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb doporučuje nosit respirátory v ambulancích, nemocnicích a v sociálních zařízeních  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.