Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zájem roste, očkovací místo se v Klatovech vrací od 7. prosince do kulturního domu

Očkování opět dostane přednost před kulturou, Klatovská nemocnice přesouvá od úterý 7. prosince ve spolupráci s městem své očkovací místo zpět do kulturního domu Klatovy (Družba). Důvodem je potřeba opět maximálně navýšit kapacity očkovacího místa a zajistit při tom veřejnosti komfort a bezpečnost v podobě velkého prostoru pro dodržování dostatečných odstupů. Do přestěhování se očkuje stále v budově Polikliniky B pod areálem nemocnice.  

„V posledních dnech a týdnech opět roste zájem o očkování ať už třetími posilujícími dávkami, nebo mezi lidmi, kteří zatím očkováni nejsou. Navíc se u rizikových skupin zkracuje interval mezi podáváním 2. a posilující dávky na pět měsíců, což vytváří další velký tlak na očkovací místa. Chceme na to být připraveni, a proto jsme požádali město o opětovné zapůjčení prostoru v domě kultury. A bohužel vše nasvědčuje tomu, že ani letošní zimní sezona nebude úplně plesová, a město nám tedy mohlo vyjít vstříci. Za to samozřejmě opět děkujeme," říká mluvčí nemocnice Jiří Kokoška. 

Zájemci o očkování budou mít opět k dispozici parkovací místa před kulturním domem. Vcházet se bude hlavním vchodem, imobilní lidé budou moci využít  zadní vchod a výtah. Očkovat se bude v hlavním sále. Vstupní registrace bude v předsálí. 

K očkování je třeba se zaregistrovat a vybrat si termín dle nabídky očkovacího místa. Registrace probíhá přes Centrální rezervační systém, který provozuje ministerstvo zdravotnictví na webu registrace.mzcr.cz. Po obdržení PIN2 si zájemce zarezervuje termín na webu rezervace.mzcr.cz. Očkování bez registrace bude i nadále výhradně v pátek dopoledne od 8 do 13 hodin.  „Příchozí ale musí počítat s tím, že bez rezervace na konkrétní termín budou na očkovacím místě čekat ve frontě. Proto všem stále doporučujeme se registrovat a rezervovat," doplňuje mluvčí. 

Lidé v Plzni mají velký zájem o služby nově otevřeného očkovacího místa bez nutnosti předchozí registrace

Ve frontách stáli lidé od rána a pak v nově otevřeném očkovacím místě, které dnes zahájilo provoz v prostorách bývalého obchodního domu Prior v Plzni na Americké třídě. Centrum očkuje ve všední dny výhradně lidi bez registrace. Na svou první,...

V Plzni je od podnělí v provozu očkovací místo v bývalém obchodním domu Prior na Americké třídě. Funguje v režimu bez nutnosti předchozí registrace. Má kapacitu 500 lidí za den, která se může v případě potřeby navýšit až na 800 osob.   

Ohodnoť článek

Štítky očkovací místo, Klatovská nemocnice, kulturní dům, očkování, Družba, Klatovy, Klatovská nemocnice, a.s., Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem roste, očkovací místo se v Klatovech vrací od 7. prosince do kulturního domu  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.