Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Během týdne klesl v kraji počet nových případů nákazy covidem o polovinu

Za uplynulých sedm dní potvrdily testy v Plzeňském kraji 982 nových nákaz koronavirem, o týden dřív to bylo 2088. I přesto, že v tomto týdnu byly velikonoční svátky, kdy se méně testuje, epidemie v kraji slábne, což se projevuje i v obsazenosti nemocnic. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Krajská hygienická stanice aktuálně uvádí 5542 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Od začátku pandemie se mělo v kraji uzdravit 89 407 osob. Nejvíce nemocných evidují hygienici v Plzni (1928), následuje Klatovsko (903), severní Plzeňsko (713), jižní Plzeňsko (618), Domažlicko (551), Tachovsko (417) a Rokycansko (412)

Týdenní součet nových případů je nyní nižší, než byly ještě před měsícem denní přírůstky. Například přesně před měsícem přibylo v kraji za jeden den 1364 nově zjištěných nákaz, ve čtvrtek jich bylo 206. Dosud se v kraji od začátku pandemie loni v březnu nakazilo 94 914 lidí, což je 16 procent obyvatel kraje.

Kromě poklesu počtu nových případů za posledních sedm dní zemřelo v kraji i méně nakažených. Za uplynulých sedm dní zemřelo 42 lidí, kteří měli nemoc covid-19, o týden dřív to bylo 56, před tím zemřelo za týden i 98 nakažených lidí. Celkem zemřelo v kraji dosud 1792 s koronavirem, což je téměř 1,9 procenta ze všech zjištěných případů nákazy.

Nemocnicím se mírně ulevilo, klesá počet covidových pacientů. Například ve Fakultní nemocnici Plzeň je dnes 119 pacientů s covidem, z toho 45 na lůžkách intenzivní péče, 29 na umělé plicní ventilaci a dva na mimotělní podpoře oběhu na přístroji ECMO. Před měsícem bylo v nemocnici 282 covidových pacientů, z toho 78 v intenzivní péči, 43 na umělé plicní ventilaci a tři na přístroji ECMO.

V kraji také pokračuje očkování, zdravotnici dosud aplikovali 106 728 vakcín, alespoň jednou dávkou je očkováno 70 467 lidí. Za posledních sedm dní dostalo očkování 10 419 lidí, z toho 6156 bylo očkováno první dávkou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, nemocnice, Krajská hygienická stanice, Plzeň, okres Klatovy, okres Domažlice, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během týdne klesl v kraji počet nových případů nákazy covidem o polovinu  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.