Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po Velikonocích čísla nakažených opět stoupají, za úterý přibylo 259 případů covidu

Laboratoře v Plzeňském odhalily osmkrát více osob s potvrzeným koronavirem, než tomu bylo v pondělí. Nutno ale dodat, že se o víkendech a svátcích také méně testuje. Ačkoli se jedná o trojciferné číslo, můžeme říct, že se situace stále zlepšuje a epidemie slábne. Podle údajů ministerstva zdravotnictví ubývají i v nemocnicích covidoví pacienti.

Krajská hygienická stanice aktuálně uvádí 5436 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Od začátku pandemie se mělo v kraji uzdravit 89 051 osob. Nejvíce nemocných evidují hygienici v Plzni (1881), následuje Klatovsko (873), severní Plzeňsko (691), jižní Plzeňsko (605), Domažlicko (545), Tachovsko (443) a Rokycansko (398)

V úterý přibylo v Plzeňském kraji 259 nových případů nákazy koronavirem. Je to sice téměř osmkrát více než v pondělí, kdy byl velikonoční svátek a méně se testovalo, ale o třetinu méně než minulé úterý a nejnižší úterní přírůstek od začátku prosince. Pandemie v kraji pomalu slábne, v nemocnicích mírně ubývá covidových pacientů, umírá také méně nakažených lidí, vyplývá z údajů ministerstva zdravotnictví. V pondělí potvrdily v kraji testy 33 případů koronaviru, což byl nejmenší denní přírůstek od konce loňského listopadu.

Snížila se zátěž nemocnic. Například v plzeňské fakultní nemocnici leží podle dnešních informací nemocnice 139 covidových pacientů. Je to nejméně od loňského prosince. Na lůžkách intenzivní péče je v nemocnicí 49 lidí, z toho 28 na plicní ventilaci a dva na podpoře mimotělního oběhu na přístroji ECMO

V kraji se od začátku pandemie nakazilo 94 436 lidí, což je téměř 16 procent všech jeho obyvatel. Ze sedmi okresů kraje přibylo za poslední týden nejméně nemocných na Tachovsku, celkem jich bylo 34, v přepočtu na 100 tisíc obyvatel to bylo 63 nakažených. Naopak nejvyšší nemocnost má za posledních sedm dní okres Plzeň-sever, kde přibylo 185 nakažených na 100 tisíc obyvatel, což bylo 148 lidí. Nejvíc nákaz testy prokázaly v nejlidnatější Plzni, za poslední týden 342, což bylo 176 nakažených na 100 tisíc obyvatel.

V kraji dosud zdravotníci aplikovali 100 755 dávek vakcín. Alespoň jednou je očkováno 65 714 lidí, tedy 11,11 procenta všech obyvatel kraje. Oběma dávkami je naočkováno 35 041 lidí. V úterý dostalo očkování 1812 občanů.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, nemocnice, Velikonoce, pacient, Plzeň, Krajská hygienická stanice, okres Tachov, okres Klatovy, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Velikonocích čísla nakažených opět stoupají, za úterý přibylo 259 případů covidu  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.