Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé v Plzeňském kraji opět nosí roušky, mnozí i venku

Lidé v Plzeňském kraji dnes v obchodech, podnicích i na turistických okruzích nasadili roušky. Mnohé lidi vládní nařízení zmátla natolik, že roušky nosili na ústech a nose i venku. Například na plzeňských ulicích bylo dnes oproti středě vidět výrazně více lidí s rouškami.

O povinnosti nošení roušek informují aktuálně školy, úřady i instituce na svých webech, vytištěné letáky jsou také na mnohých vstupech do objektů. V celé zemi platí nově povinnost nosit roušku ve vnitřních prostorách budov včetně firem. Výjimku mají malé děti, mateřské školy, žáci a studenti ve třídách, osoby s duševní poruchou, lidé při konzumaci jídel a nápojů nebo sportovci v době tréninku a zápasu.

"Už se v tom nevyznám, myslel jsem, že se ode dneška musí roušky nosit jako na jaře i venku. V tramvaji ji nosím už od minulého týdne, nijak zvlášť mi to nevadí, není už takové vedro, aby se nedalo dýchat," řekl například novinářům jeden z mladých chodců na Americké třídě. Další oslovení lidé měli roušku nasazenou, ale staženou pod bradu. "Nevím, jaký má tohle smysl, stejně to každý nosí, jak chce a roušku tahá i několik dní, takže nějaká sterilita je jen iluze," poznamenala starší žena, které se prý se zakrytými ústy a nosem špatně dýchá.

Některé firmy zavedly zpřísněná opatření proti koronaviru už na jaře a setrvaly u nich do současnosti. Platí to například v Plzeňském Prazdroji. "Ode dneška je opět ve všech vnitřních prostorách povinné nošení roušek, mezi zaměstnance průběžně distribuujeme ochranné pomůcky, zavedli jsme také bezdotykovou kontrolu teploty u všech osob, které vstupují do výrobní části pivovaru a zároveň jsme zajistili, aby se zaměstnanci neshlukovali a dodržovali dostatečný odstup jak na pracovišti, tak v šatnách či jídelně," uvedl mluvčí pivovaru Zdeněk Kovář.

Roušky dnes nasadili také všichni turisté na návštěvnických trasách v pivovaru. Roušky si mohou koupit v návštěvnickém centru. Pivovar už od května snížil počet návštěvníků. Trasy se několikrát denně dezinfikují.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky roušky, nařízení, koronavirus, mhd, obchody, vnitřní prostory, úřady, rouška, Plzeňský kraj, pivovar, Zdeněk Kovář, Plzeňský Prazdroj, a. s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Plzeňském kraji opět nosí roušky, mnozí i venku  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.