Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Už čtvrtý den nemá Plzeňský kraj žádný nový případ pacienta s covid-19

Čtvrtý den v řadě nepřibyl v Plzeňském kraji žádný nový případ pozitivního testu na koronavirus. Od začátku pandemie registrují hygienici v regionu 655 osob, které se nakazily covid-19. Většina z lidí, u který se infekce potvrdila je už zdravá. I druhý test na koronavirus mělo negativní 542 osob. Informace dnes zveřejnila Krajská hygienická stanice v Plzni.

Testováním už prošlo v kraji 11 707 vzorků. Karanténu hygienici nařídili 2490 lidem, z toho 2240 už skončila. Podle informací krajských hygieniků v souvislosti s nákazou zemřelo v Plzeňském kraji 16 lidí, všichni trpěli dalšími závažnými zdravotními problémy a jednalo se o seniory.

Epidemie nejvíce zasáhla pohraniční Domažlicko, kde bylo dosud zjištěno 352 nemocných. Uzdravilo se už tam 297 lidí. V Plzni se z 79 nemocných uzdravilo 73 lidí. Na Klatovsku se už uzdravilo 74 z 91 nemocných. Na Tachovsku je podle krajských hygieniků z 53 lidí nakažených koronavirem 38 vyléčených, na jižním Plzeňsku ze 47 nakažených 31 vyléčených, na severním Plzeňsku se uzdravilo 22 z 27 nemocných. Na Rokycansku, které je naopak nejméně zasaženým okresem v ČR, se už vyléčilo všech šest lidí s potvrzenou nákazou.

Ministerstvo zdravotnictví na svém webu dnes v podvečer uvádí potvrzenou nákazu koronavirem u 660 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji a 17 úmrtí. Vyléčených má být podle údajů ministerstva 539 osob. Na 100 tisíc obyvatel připadá v přepočtu 113 nemocných.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, Plzeň, Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Domažlice, Česko, okres Klatovy, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už čtvrtý den nemá Plzeňský kraj žádný nový případ pacienta s covid-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.