Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zájemcům o roušky je dobrovolníci dovezou až domů, Plzeň spouští novou službu

Program, jenž zajistí roušku pro každého Plzeňáka, který ji bude potřebovat, spustilo město Plzeň. Přednostně se roušky poskytují seniorům, zdravotně znevýhodněným a rodinám s dětmi. Dobrovolníci z Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM roušku přivezou zájemcům až domů.  

„Město nakoupilo za minulé týdny zhruba 11 km látky, což odpovídá počtu 110 tisíc roušek, které z toho množství látky lze vyrobit. Zatím se podařilo ušít roušky ze tří kilometrů látek, mezi potřebné v Plzni jsme už distribuovali 30 tisíc roušek. Dalších pět kilometrů látky se teď v roušky proměňuje, šíje se z nich například v dílnách Divadla J.K. Tyla,“ řekl primátor Plzně Martin Baxa (ODS).

Dalších 17 tisíc roušek získalo město od dalších organizací a firem, jednotlivců nebo od vietnamské komunity. Všechny tyto ochranné prostředky už distribuovalo zejména do sociálních ústavů, domovů pro seniory i do dalších institucí mezi potřebné.

„Teď jsme se rozhodli udělat další krok a nabídnout roušky Plzeňanům zdarma. Mnozí lidé nejsou schopni si kvalitní roušku sami pořídit a vyrobit. My teď ty zdroje máme a roušky můžeme nabídnout. Přednostně je poskytujeme seniorům, hendikepovaným a rodinám s dětmi. Ti je potřebují nejvíce ze všech,“ uvedl primátor. Roušku si mohou lidé objednat telefonicky na čísle 378 032 222 nebo emailem na dobrovolnik@totemplzen.cz.

Výraznou pomoc obdrželo město Plzeň také od Plzeňského kraje, který věnoval 3000 kusů respirátorů FFP2. Hejtmanství je pořídilo ze svých vlastních zdrojů. Respirátory město použije pro své lidi v prvních liniích, zejména pro zaměstnance sociálních ústavů a domovů pro seniory. Kraj obdržel dodávku celkem 60 tisíc kusů respirátorů, které začal distribuovat po celém Plzeňském kraji.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMP

Štítky roušky, respirátory, magistrát, pomoc, dobrovolníci, primátor Baxa, rouška, Plzeň, respirátor, Martin Baxa, Divadlo J. K. Tyl, ODS, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemcům o roušky je dobrovolníci dovezou až domů, Plzeň spouští novou službu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.