Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do normálního režimu se divadlo J. K. Tyla vrátí v srpnu

Premiérou Smetanovy opery Prodaná nevěsta odstartuje sezóna Divadla J. K. Tyla. Ta začne o měsíc dříve než ne zvykem, a to 9. srpna. Opera v původních plzeňských krojích se uskuteční ve Velkém divadle. Předprodej na tuto událost spustí divadlo 15. června.

„Nevěděli jsme, jak dlouho budou veškerá omezení trvat. Proto jsme hledali náhradní termíny pro všechny neodehrané reprízy, které byly naplánovány do konce sezóny. Již jsme oslovili všechny abonenty téměř 120 neuskutečněných představení, seznámili je se změnami, které tato situace přinesla, a informovali i širokou veřejnost o nových termínech. Mnoho lidí už své vstupenky vrátilo a my nyní nemáme dostatečný časový prostor informovat o dalších změnách. Vzhledem k tomu, že předprodej vstupenek na měsíc červen nebyl ani spuštěn, mohli bychom také hrát pro prázdný sál,“ komentuje současnou situaci ředitel divadla Martin Otava.

Skoro tříměsíční pauza nepřála ani zkouškám. Navrátit provoz opět do normálu komplikují i externisté, kteří mají naplánované povinnosti už jinde.

 „Zkoušky se v našem divadle zastavily na několik týdnů a poté, co se herci mohli vrátit zpět, zkoušeli individuálně nebo po malých skupinách. Abychom vše dohnali a mohli v nové sezóně nabídnout umělecky kvalitní inscenace, využíváme pro zkoušky dopolední i večerní frekvence,“ uvádí Martin Otava.

Konec sezóny se nese ve znamení středečních speciálních představení, kdy diváci usednou přímo na jeviště. S vládním uvolňováním opatření navýšilo také divadlo kapacitu na dvojnásobek, tedy 200 diváků.

„Přidaná místa se ale prodávají výrazně pomaleji. To v nás vyvolává přesvědčení, že diváci mají přeci jen strach z větších akcí a prodat přes 400 míst v obou divadlech v tak krátkém čase by bylo opravdu komplikované. Navíc musíme brát ohled na to, že všechen čas musíme nyní využít pro zkoušky připravovaných premiér,“ vyjadřuje svou obavu a další důvody, proč divadlo obnoví standardní provoz až v srpnu, Martin Otava.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DJKT

Štítky divadlo, DJKT, kultura, Plzeň, opera, Prodaná nevěsta, Bolšoj těatr, Divadlo J. K. Tyl, Martin Otava, představení, vstupenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do normálního režimu se divadlo J. K. Tyla vrátí v srpnu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.