Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silničáři dokončili opravu 2,5 km dlouhého úseku silnice I/22 u Klatov, na dalších dvou stavbách se pracuje

Hotová už je jedna ze tří nepříjemných silničních oprav, které od začátku dubna komplikují dopravu v okolí Klatov nebo v samotném městě. Silničáři už dokončili rekonstrukci 2,5 kilometru dlouhého úseku silnice I/22 mezi obcemi Sobětice a Mochtín na Klatovsku. Stále ještě pokračují opravy silnice ve Štěpánovicích a v Klatovech na Domažlické.

„Na místě nyní ještě probíhají dokončovací práce. Ty už nicméně dopravu příliš neomezují a jsou prováděny převážně v okolí vozovky. Částečná uzavírka komunikace je tak zrušena a vozovka je obousměrně průjezdná bez výrazných komplikací,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ŘSD.

V rámci akce I/22 Sobětice – Mochtín se provedla obnova asfaltového souvrství vozovky. Došlo k úpravě a rozšíření krajnic a úpravě odvodňovacího systému vozovky. Opraveny byly dále hospodářské sjezdy a následně byla provedena obnova vodorovného dopravního značení. Jednalo se stavbu ve výši 19,7 milionu korun bez DPH.

I nadále pokračují práce na druhé etapě průtahu ve Štěpánovicích na trase Klatovy – Plzeň na silnici I/27. Opravy silnice si vyžádaly dopravní omezení. Ve směru od Plzně do Klatov řidiči projíždějí stavbou přes Štěpánovice. Ve směru na Plzeň vozidla využívají značené objízdné trasy přes Točník a Vícenice. Dokončení opravy za 25 milionů je plánováno na polovinu června.

Minimálně dva měsíce ještě potrvá oprava Domažlické ulice v Klatovech na silnici I/22. Během jednotlivých etap stavby dochází na trase k různým omezením provozu, jedná se o částečné nebo úplné uzavírky obou směrů. Cena stavby je 38 milionů bez DPH.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky silnice, oprava silnice, uzavírka silnice, I/22, I/27, Štěpánovice, Sobětice, Klatovy, oprava, Mochtín, okres Klatovy, Ředitelství silnic a dálnic, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři dokončili opravu 2,5 km dlouhého úseku silnice I/22 u Klatov, na dalších dvou stavbách se pracuje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.