Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidiče čekají další komplikace v dopravě, tentokrát to odnese Slovanská alej

Motoristé se musejí opět obrnit trpělivostí. Už začátkem listopadu se omezí provoz ve Slovanské aleji kvůli stavbě nové vozovny na Slovanech. Jedná se o spojnici mezi konečnou zastávky tramvaje číslo jedna a Koterovskou ulicí.

„Ulice Slovanská alej se uzavře od 2. listopadu v úseku od ulice Francouzská – k ulici Skladová v rámci stavby Vozovny Slovany. Vjezd do uzavřeného úseku komunikace bude povolen pouze MHD a dopravní obsluze objektů v uzavírce,“ informovala mluvčí policie Veronika Hokrová.

Stavba bude rozdělena do dvou etap. Dopravní omezení bude trvat do konce té první, tedy do března 2021. Po tuto dobu budou řidiči jezdit po vymezené objízdné trase.

Rekonstrukce vozovny je zakázka za 1,6 miliardy korun, uskuteční se za plného provozu vozovny a potrvá do konce roku 2022. Stávající vozovna slouží svému účelu již od roku 1943, přičemž byla postavena pro tramvaje s výrazně nižší hmotností, než mají dnešní moderní vozidla. Rekonstrukce vyřeší i další problémy, jelikož počítá s umístěním dosud chybějící myčky tramvají, diagnostiky kol, průjezdnými kolejemi usnadňujícími provoz ve vozovně či novou administrativní budovou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PMDP

Štítky vozovna Slovany, PMDP, rekonstrukce vozovny, komplikace v dopravě, Slovanská alej, omezení provozu, objízdná trasa, alej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče čekají další komplikace v dopravě, tentokrát to odnese Slovanská alej  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.