Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rooseveltův most čeká další oprava, dopravu to ale tentokrát neohrozí ani neomezí

Sedmdesát kalendářních dnů by měla trvat oprava Rooseveltova mostu, která začne 27. července. Most spojující čtvrť Roudnou s centrem Plzně prošel kvůli zhoršenému stavu mostní konstrukce opravou, která začala v loňském roce. Letos v létě se dokončí oprava spodní části Rooseveltova mostu v úseku přes Tyršovu ulici. Dopravu tentokrát oprava nijak neomezí.

Náklady na opravu jsou 12,2 milionu korun. „Opravy Rooseveltova mostu doděláme v koordinaci se stavebními pracemi na opravě Tyršovy ulice, kterou provádí Ředitelství silnic a dálnic České republiky,“ vysvětlil náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

„Stavba navazuje na první etapu z loňského roku a zahrnuje odstranění dříku stávajícího pilíře, zhotovení nového a uložení na nová ložiska. Provedeme sanaci všech podpěr estakády až po řeku Mži a výměnu ložisek na opěrách u Tyršovy ulice, sanaci spodní stavby estakády a závěrem uděláme terénní úpravy,“ popsala technická náměstkyně Andrea Fojtíková ze Správy veřejného statku města Plzně.

Rooseveltův most se skládá ze tří částí, které mají rozdílné technické řešení. Směrem od centra je to mimoúrovňové křížení s Tyršovou ulicí, dále je to estakáda nad ulicemi Truhlářská a Kamenická, a nakonec most přes řeku Mži.

Na celém mostě se vloni obnovily vnější železobetonové římsy a části chodníků. Opravou prošlo zábradlí a kompletně i povrch vozovky mostu. V rámci opravy mostu se měnily i stávající dožilé mostní závěry. U mostu přes Mži provedli stavebníci výměnu poškozených částí kamenného obkladu a celou konstrukci rovněž nově natřeli.

„Vzhledem k tomu, že se při provádění rekonstrukce zjistil horší stav mostní konstrukce v části přes Tyršovu ulici, byli jsme nuceni letos navázat opravou spodní stavby tohoto mostu, která se ale provozu na mostě nedotkne. Náklady na loňskou etapu se pohybovaly okolo 25 milionů korun,“ dodala Andrea Fojtíková.

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky oprava, Rooseveltův most, rekonstrukce, doprava, dopravní infrastruktura, Plzeň, Roudná, Mže, Michal Vozobule, Ředitelství silnic a dálnic, TOP 09, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rooseveltův most čeká další oprava, dopravu to ale tentokrát neohrozí ani neomezí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.