Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dálnici D5 ochromila těžká nehoda, luxusní vůz značky Range Rover se tam střetl s nákladním automobilem

, aktualizováno 29. září 2022, 9:51

Provoz na dálnici D5 ochromila ve středu v podvečer nehoda, při níž se střetlo nákladní vozidlo s automobilem značky Range Rover. Ze zcela zdemolovaného vozidla vyprostili svědci nehody vážně zraněnou německou spolujezdkyni ještě před příjezdem záchranářů. U havárie později zasahovali i záchranáři ze SRN.

„Nehoda se stala na 151. kilometru ve směru na Německo. Tento jízdní směr je v úseku srážky osobního a nákladního vozidla zcela uzavřen. Při dopravní nehodě došlo ke zranění čtyřiatřicetileté spolujezdkyně cizí státní příslušnosti,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová. Původně uvedla, že zraněnou je řidička, později tuto informaci upravila. Řidička nebyla zraněna. Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová dodala, že u nehody zasahovali němečtí záchranáři, kteří dorazili přes hranici. Všechny zraněné účastníky nehody si podle jejích slov převzali do své péče a následně je odtransportovali k ošetření směr Německo. 

„Jel jsem přímo za tím Range Roverem. V rychlosti asi 120 km/h náhle prudce vyjelo toto vozidlo vpravo a narazilo zezadu do projíždějícího kamionu. Náraz ho odhodil na svodidla. Dobrzdil jsem to na poslední chvíli. Řidička vystoupila z auta sama. Spolujezdkyně byla od krve sama se ven nemohla dostat. Ještě s jedním pánem jsme ji nakonec dostali prostorem mezi sedadly na zadní sedadla. A potom jsme ji dostali ven z vozu. Uložili jsme ji ke svodidlům a čekali jsme na příjezd záchranky. Paní nám ještě řekla že je těhotná," popsal havárii její přímý svědek, který si nepřál uvést jméno. Redakce ho zná a zná ho i policie. 

„Pětadvacetiletý řidič kamionu jel v připojovacím pruhu a chtěl se zařadit do pravého jízdního pruhu. V levém jízdním pruhu jela řidička vozidla značky Range Rover, která zřejmě vlivem únavy přejela do pravého jízdního pruhu a zezadu narazila do kamionu. Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou. Dopravni nehodou se dále zabývají policisté," doplnila mluvčí policie. V místě nehody se ve směru na Německo tvořily kolony vozidel. Kolem 19:30 hodin už byl provoz na dálnici D5 opět obnoven. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZSPK

Štítky nehoda na dálnici D5, těžká nehoda, střet osobáku s náklaďákem, německá řidička, havárie, Land Rover Range Rover, nákladní automobil, Německo, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Wadowo

Překvapuje mě, že došlo k nehodě u takhle luxusního vozu, který může být vybaven systémy jako asistent nouzového brzdění, sledování pozornosti řidiče, asistent pro udržování vozu v jízdním pruhu nebo adaptivní tempomat. Nenapadá někoho, proč by tyto systémy nemohli předejít podobným nehodám?

Čtvrtek, 29. září 2022, 12:55Odpovědět

Dálnici D5 ochromila těžká nehoda, luxusní vůz značky Range Rover se tam střetl s nákladním automobilem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.