Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na podporu svých občanů a firem z důvodu nouzového stavu uvolní Plzeň desítky milionů

Desítky milionů korun plánuje město Plzeň uvolnit na podporu svých občanů a místních firem vzhledem k nově vyhlášenému nouzovému stavu. Na rozdíl od jara se ale nebudou schvalovat speciální pravidla poskytnutí podpory, jakými byla, a vlastně stále ještě jsou, pravidla obsažená v Plzeňské protikoronavirové dvanáctce.

„K poskytnutí podpory bude Plzeň přistupovat více individuálně, a to zejména proto, že tentokrát již stát vyhlašuje podpory v oblasti kultury, sportu a v oblasti nájmů. Domníváme se, že tato státní podpora pomůže minimálně v první fázi, a město by v některých případech mohlo navázat se svojí dotací,“ přiblížil primátor Martin Baxa (ODS).

Podle informací Davida Šloufa (ODS), radního pro oblast ekonomickou, bytovou a nakládání s majetkem, dokázalo město Plzeň v podstatě srovnat propady v hospodaření u městem zřizovaných příspěvkových organizací a městem zakládaných společností. Realizovalo také podporu do oblasti sportu. „Nadále budeme zejména zajišťovat podporu neziskového sektoru v sociální oblasti. Zde cítíme největší nápor a považujeme za nezbytné v tomto pokračovat,“ uvedl David Šlouf.

Zdrojem financování aktuální „podzimní“ podpory jsou stále ještě volné finanční zdroje z původně alokovaných 250 milionů korun, jež městu Plzni zůstaly k dispozici jako nevyčerpané z „jarní“ podpory. „Předpokládáme, že na druhou vlnu budeme moci uvolnit několik desítek milionů korun,“ doplnil radní David Šlouf.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky podpora občanů a firem, nouzový stav, koronavirová dvanáctka, magistrát, Plzeň, ODS, Martin Baxa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na podporu svých občanů a firem z důvodu nouzového stavu uvolní Plzeň desítky milionů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.