Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Pejskaři radujte se, na Borech vznikne loučka vybavená pro venčení čtyřnohých miláčků

Také plzeňský centrální obvod na svém území vyčleňuje a zařizuje prostor, který bude určen pejskům a jejich páníčkům. Vhodné travnaté místo se nachází v okrajové části Borského parku poblíž Heyrovského ulice.

Loučka pro psy bude oplocena a bude na ní umístěn odpovídající mobiliář s psími aktivitami a samozřejmě i zázemí pro chovatele psů. Celkové náklady na vybudování loučky pro psy 790 tisíc korun. Dokončení a předání do užívání se plánuje na podzim letošního roku.

„Přípravě projektu jsme se pečlivě věnovali a proběhly konzultace jak s uživateli již existujících louček v jiných městech, tak s odborníky v oblasti kynologie. Jako zásadní pro budoucí uživatele se ukázalo kvalitní oplocení a osvětlení celého prostoru. Pevně věřím, že loučka se stane nejen místem bezpečného vyžití pejsků, ale i místem pro komunitní a společenské setkávání jejich páníčků,“ uvádí místostarosta obvodu Petr Baloun (ODS).

Loučka nabídne pejskům opravdové vyžití. Chybět nebude místo pro přeskoky, slalom, „áčko“ a kladina. K dispozici budou mít pejsci také nezbytné patníky pro značkování a přírodní remíz. Plochy v okolí překážek budou zpevněny „štěrkovým trávníkem“ tak, aby odolaly zvýšenému zatížení. Pro páníčky vznikne posezení se stolem, lavičky, odpadkové koše a také bezpečný vstup.

„Vybudováním psí loučky chceme potěšit nejen naše čtyřnohé miláčky, jejich chovatele, ale i ostatní obyvatele, protože pejsci budou bezpečně volně pobíhat v ohraničeném prostoru, čímž také dochází k zamezení rizika kolize s ostatními uživateli v okolí,“ doplňuje starosta centrálního obvodu David Procházka (ANO).

„Na území městského obvodu mají lidé aktuálně více jak tří tisíců psů, a proto bychom chtěli v budování psích louček i nadále pokračovat. Na základě studie zpracované Útvarem koncepce a rozvoje města Plzně máme v investičním plánu zařazenu další loučku v Zadních Skvrňanech, kde bychom chtěli zúročit i zkušenosti z ostrého provozu právě budované loučky v Borském parku,“ dodává Petr Baloun.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky venčení psů, loučka, psi, MO Plzeň 3, centrální obvod, David Procházka, park, pes, Borský park, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pejskaři radujte se, na Borech vznikne loučka vybavená pro venčení čtyřnohých miláčků  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.