Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Všechny sběrné dvory otevírá město Plzeň, do areálu smí vždy jen dva vozy

Všech pět sběrných dvorů patřících městu otevře dnes Plzeň. Budou fungovat v běžné provozní době. Obsluha bude pouštět do areálu nejvíce dvě osobní auta, aby byly na malých pozemcích sběrných dvorů zajištěné nejméně dvoumetrové rozestupy mezi klienty. Zákazníci musí mít roušky a ochranné rukavice, jinak je může obsluha dvorů vykázat.

"Lidé si musí vyložit odpad sami, tedy ve standardním režimu, jaký byl dříve (před vyhlášením nouzového stavu)," uvedl. Důvodem je, aby odpad nemusel po zákaznících nikdo uklízet, tedy aby se minimalizoval možný kontakt. Obsluha bude mít roušky, rukavice, ochranné štíty a dezinfekci," řekl Otakar Horák, ředitel městské firmy Čistá Plzeň, která zajišťuje svoz odpadů.

"Je nutné respektovat pokynů pracovníků dvora, v případě nedodržování pokynů má obsluha právo návštěvníka vykázat," stojí na firemním webu.

Pracovní doba dvorů bude stejná jako v době před koronavirovou pandemií, otevírací hodniny jsou uvedené na webu firmy. V Plzni jsou městské sběrné dvory v ulicích Jateční, Edvarda Beneše, Úněšovská, Vejprnická a Lobezská. Všechny jsou otevřené každý den mimo státní svátky a Lobezská a Vejprnická nefungují také v neděli.

"Od zítřka pouštíme také velkoobjemové kontejnery po celé Plzni - na bioodpad i na velkoobjemový odpad," dodal Horák. V každé městské části budou na přesně daných místech. Tyto kontejnery dosud nebyly v ulicích, aby se minimalizoval pohyb lidí kolem nich.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMP

Štítky sběrný dvůr, odpad, odvoz odpadu, Čistá Plzeň, Plzeň, dvůr, Edvard Beneš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechny sběrné dvory otevírá město Plzeň, do areálu smí vždy jen dva vozy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.